Kılıçdaroğlu Adaylık Açıklaması

Son Dakika! CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız" sorusuna "Ben değil, partim karar verir." diyerek yanıt verdi.

19.04.2018-15:18 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-17:42) Kılıçdaroğlu Adaylık Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız" sorusu üzerine "Ben değil, partim karar verir." diyerek cevabını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu devam eden açıklamalarında

"Hepimiz haziran için mücadele edeceğiz. Haziranda söz veriyorum bu ülkeye huzur gelecek. Demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkenin gerilimden acılar çektiğini biliyoruz. Önümüzdeki günlerde PM'yi toplayacağız. Adayımızı belirleyeceğiz. Parti liderleriyle görüşüp bir karar alacağız." ifadelerini kullandı

 

CHP KULİSLERİNDE FARKLI BİLGİLER KONUŞULUYORDU

Zamanın kısıtlı olması sebebi ile milletvekili adaylarını ön seçimle belirlemesi zor görünüyor. CHP'de, cumhurbaşkanı adayının da büyük ölçüde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyordu.

CHP, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde izleyeceği yolu, Parti Meclisi (PM) toplantısı ile belirleyecek.

Bülent Tezcan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu

Kaynakların aktardıkları bilgilere göre, uzun süredir erken seçim beklentisinde olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde, seçim için 24 Haziran tarihinin açıklanması ile hareketlilik yaşanmaya başlandı.

Şu ana kadar cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklamayan CHP'de, milletvekili adaylarının belirlenmesinde uygulanan yüzde 85 ön seçim şartının uygulanması ise mümkün görünmüyor.

Zamanın az olması nedeniyle hızlı hareket etmesi gereken partinin izleyeceği yol haritası da Parti Meclisi ile belirlenecek. Parti Meclisi’nin gelecek hafta salı günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından toplanabileceği belirtiliyor.

Parti kulislerinde dolaşan bilgilere göre, MYK'de alınacak karar ve PM onayıyla milletvekili adayları merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek.

KILIÇDAROĞLU İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde cumhurbaşkanı adaylığı için de kamuoyu yoklamaları ve anketler yaptırılıyor. Bu anketlerde ise ağırlıklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu isminin öne çıktığı öğrenildi.

Parti yönetiminin de başka bir isim yerine Kılıçdaroğlu'nun adaylığından yana olduğu bilgisi kulislerde dolaşıyor.

Nitekim bu görüşünü defalarca dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bugün de bir televizyon programında bu soruya, "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kemal Kılıçdaroğlu'dur." cevabını verdi.

Yine parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı en geç 15 gün içinde netleşecek ve de basına açıklanacak.

Ayrıca, CHP'nin seçim beyannamesinin hazırlanması için de hazırlıklara başlandığı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal