İsveç'te Müslümanlara Yönelik Suç İşleniyor!

İnternette Nefret Suçunu Araştırma derneği kurucusu Aberg, İsveç'te geçen yıl internette işlenen nefret suçlarının büyük bir kısmının Müslümanlara yönelik olduğunu belirtti.

06.04.2018-14:03 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-13:53) İsveç'te Müslümanlara Yönelik Suç İşleniyor!

'İnternette Nefret Suçunu Araştırma' derneğinin kurucusu ve başkanı Aberg, "Geçen sene İsveç'te internette 767 nefret suçu polise yansıdı. Bu suçlardan üçte biri Müslümanlara yapıldı." dedi.

İsveç'te dijital ortamda işlenen nefret söylemelerinin üçte biri Müslümanlara yönelik

İsveç'te, "İnternette Nefret Suçunu Araştırma" derneği kurucusu Tomas Aberg, geçtiğimiz sene İsveç'te,  tutanaklara yansıyan dijital ortamda işlenen 767 nefret suçundan üçte birinin hedefinde Müslümanlar yer aldı.

İsveç SVT kanalına açıklamalarda bulunan Aberg çarpıcı bilgiler verdi.

Aberg, "Geçen sene İsveç'te internette 767 nefret suçu tutanaklara yansıdı. Bu suçlardan üçte biri Müslümanlara yapıldı." ifadelerini kullanırken Müslümanların ardından sırasıyla, Afrikalılara, Yahudilere ve Romanlara yönelik nefret suçunun işlendiğinin altını çizdi.

Nefret söylemlerinin artmasını basına yansıyan haberlerle ilişkilendiren Aberg, ''Müslüman, Afrikalı veya fanatik birinin yaptığı yanlış, işlediği suç basında yer alınca, bu haberi diğer radikal sağcı ve ırkçı gruplar internette ve sosyal medyada halkın güvenliği ve refah seviyesine tehdit oluşturduğunu anlatan paylaşımlarda bulunuyor. Bu da halkın içinde o suçu işleyen kesimdeki herkese karşı kötü bir ön yargı oluşmasına neden oluyor." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal