İran'dan Ortadoğu'yu Karıştıracak Hamle! Füzeler Yolda

İran'dan Ortadoğu'yu karıştıracak bir hamle geldi. Alınan bilgiye göre İran, Irak'taki Şii müttefiklerine 700 kilometre menzilli füzeler yollayacak. Bu hamle ile İran, İsrail ve Suudi Arabistan'ın başkentlerini vurabilecek.

31.08.2018-13:56 - (Son Güncelleme: 31.08.2018-14:02)

Uluslararası ajansın özel haberine göre, Tahran rejimi Irak'taki Şii müttefiklerine onlarca füze gönderdi. Menzili 700 kilometreyi gören füzeler, Irak'ın batısı yada güneyine yerleştirilmesi durumunda Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurma yeteneğine sahip. İran Devrim Muhafızları'nın Orta Doğu'ya gönderdiği Kudüs Güçleri'nin, Irak'ın hem güneyinde hem de batısında üsleri yer alıyor.

ORTADOĞU DAHA DA KARIŞACAK

ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkması ve yeni yaptırımlar açıklaması ile çalkantılı günler yaşayan İran'dan, Orta Doğu'yu kızıştıracak adım geldi. Reuters haber ajansının özel haberine göre, İran Irak'taki Şii görevlilere balistik füzeler yolladı.

KARAR 18 AY ÖNCE ALINMIŞ

Gelişmeyi dünyaya ilan eden uluslararası ajans, haberini İran, Irak ve Batılı kaynaklara dayandırdı. Ajansa bilgi aktaran üç İranlı görevli, iki Iraklı istihbarat yetkilisi ve iki Batılı ajan, füze transferi kararının 18 ay önce alındığını ifade etti.

RİYAD VE TEL AVİV'İ VURMA KAPASİTESİNE SAHİP

Füze transferiyle İran'ın düşmanlarına bir ikaz yapıldığını söyleyen Reuters, kısa menzilli füzelerin geride kalan birkaç ay içinde Irak'a gittiğini açıkladı. Menzili 700 kilometreyi aşan Zilzal, Fatih 110 ve Zülfikar füzeleri, Irak'ın batısı yada güneyine yerleştirilmesi durumunda Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurma kapasitesine haiz.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal