İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye Kendini Savunma Hakkını Kullandı

Twitter hesabından İngilizce bir paylaşım yaparak mesaj veren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye kendini savunma hakkını kullandı ve İdlib'de insani felaketi önlemek için operasyonlarını uluslararası yasalara saygılı şekilde yürütüyor." dedi.

28.02.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-10:32) İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye Kendini Savunma Hakkını Kullandı

Suriye rejim güçlerinin Türk askeri konvoyuna yaptığı saldırı sonrası 33 askerimiz şehit olurken, TSK bu saldırıya cevap verdi ve rejim noktasına atışlar gerçekleştirdi.

Dünya kamuoyu Suriye'de yaşananları yakından takip ediyor. Konu ile ilgili Twitter adresinden İngilizce olarak mesaj yayınlayan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Altun yaptığı açıklamada, "Türkiye kendini savunma hakkını kullandı ve İdlib'de insani felaketi önlemek için operasyonlarını uluslararası yasalara saygılı şekilde yürütüyor. Suriye'de uçuşa yasak bölge uygulamalı." dedi.

Altun ayrıca, "Suriye'de rejim, Astana sürecindeki taahhütlerini yerine getirmeyi reddetti. Türkiye kendini savunma hakkını kullandı ve İdlib'de insani felaketi önlemek için operasyonlarını uluslararası yasalara saygılı şekilde yürüttü. Suriye'de rejim etnik temizlik yapıyor, milyonlarca insanı İdlib'in dışına sürülüyor." ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal