Hukukçular İstanbul'daki Seçimlerin Tekrarlanması Gerektiğini Söylüyor

İl Seçim Kurulu'nun YSK'nın kararını beklemeden Ekrem İmamoğlu'na mazbata vermesinin ardından süreç merak ediliyor. Hukukçular seçimde büyük şaibelerin olduğunu ve seçimlerin tekrarlanması gerektiğini söylüyor.

18.04.2019-11:31 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-11:17) Hukukçular İstanbul'daki Seçimlerin Tekrarlanması Gerektiğini Söylüyor

AK Parti’nin İstanbul seçimleriyle alakalı olağanüstü itiraz süreci devam ediyor. Hukukçular ise CHP adayı İmamoğlu’nun ortaya çıkan şaibelere karşın koltuğunda oturamayacağını söylüyor. Bu kadar tartışma ve şaibenin ardından tekrar seçim haricinde bir çözüm olmadığı fikri ağır basıyor.

KANUNLAR İPTAL DİYOR

Avukat Cüneyt Toraman: "Kanuna aykırılık var ise seçimlerin iptal edilmesi lazım. Burada çok açık ve net bir biçimde kural ihlali var. Kanunda 'sandık başkanları devlet memuru olacak' deniliyor. Siz bunu işçiler veya başka birileri ile dolduramazsınız. Yasada böyle bir hüküm olmasa tamam dersin fakat kesin hükümler var. Kural ihlali var ise seçim tekrarlanır. Ondan önceki seçime bakılmaz. Usulüne uygun olarak tekrar yapılır. Sonuç ne çıkar ise o tescil edilir. Yalnızca yetkili olmayan şahısların vazifelendirilmesi ile alakalı bir durum söz hususu değil. Yüzlerce seçim tutanağında mühür bulunmuyor. 3-5 kişi yüzünden dahi seçimler tekrarlanıyor. Kanunlara bakıldığı zaman açık olarak kanuna aykırılık olmuştur."

BİR TARAFIN OYU ARTIYOR

Avukat Cavit Tatlı: "Sandıklar ile alakalı itirazlar var. Askıdan düşürülen seçmen var. Kaydırmalar var. Bu itirazların tamamında 3-5 bin kişi listeleniyor. Somut verilerle bu itirazları kıyaslayacaklar. Usûlsüzlük, yanlışlık ve hata belirlenmesi halinde seçim tekrarlanır. Bununla ilgili yüzlerce şikayet bulunuyor. Bakıyorsunuz hatalar düzeltiliyor, oylar AK Parti'ye kaydediliyor. Daha sonra geçersiz oylar sayılıyor onda da AK Parti tarafına oy çıkıyor. Maltepe'de de AK Parti oyları artmış. Senelerdir aynı yerde oturan kişilerin adları askıdan düşürülmüş ve oy verememiş. Devlet memuru olmamasına rağmen devlet memuru gibi atananlar olmuş. Oy sayım sırasında bir tarafın oyu azalıp diğer tarafın oyu devamlı artmış ve orantısızlık var."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal