Çarpıcı İsimden Çarpıcı İddia: Ekrem İmamoğlu ve Arı Hareketi

Gazeteci Emre Erciş, kişisel sosyal medya hesabından "Arı Hareketi" ile Ekrem İmamoğlu arasındaki bağı hakkında ilgi çekici bir iddia ortaya attı.

18.04.2019-02:00 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-00:33) Çarpıcı İsimden Çarpıcı İddia: Ekrem İmamoğlu ve Arı Hareketi

 

Gazeteci Emre Erciş'in kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gündeme bomba gibi düştü. 

1994 yılında kurulan ARI Hareketi ile Ekrem İmamoğlu arasındaki bağı deşifre eden Emre Erciş, sosyal medya hesabından paylaştığı analizinde şu ifadelere yer verdi:

ARI HAREKETİ

"1994 yılında, yaşları 30 ile 40 arasında, yurt dışında okumuş, yüksek öğrenimini tamamlamış ANAP içinden yaklaşık 60 insan, Kemal Köprülü öncülüğünde “ARI Grubu”nu kurdu. 1997’de “ARI Grubu Derneği”, 1999’da da “ARI HAREKETİ” adını aldı. 

 

1997 yılına kadar kadrolaşma faaliyeti yürüten ARI HAREKETİ, ilk yurt dışı ziyaretini 1-8 Kasım 1997’de ABD’ye gerçekleştirdi. Rönesans Vakfı’na konuk olan ARILAR, Dışişleri Bakanlığı, NGO’lar, lobi grupları ve IMF yetkilileriyle bir araya geldi.

YAHUDİ KURULUŞLARI İLE BAĞLANTI

ARI HAREKETİ’nin en önemli adımı 29 Mayıs 1998’de geldi. ABD’de bulunan ARI HAREKETİ yöneticileri, dünyanın en önemli Yahudi kuruluşu olan AIPAC ve ACYPL ile “Genç lider adaylarını politik ve kültürel alanda yetiştirme” anlaşması imzaladı.

ARI HAREKETİ’nin “Geleceğin Liderlerini Yetiştirme” adı altında anlaşma imzaladığı “American Israel Public Affairs Committee/Amerikan İsrail Halk İşleri Komitesi (AIPAC)” oldukça önemli bir kuruluş.

Misyonu/Görevi, ABD ve İsrail’in Ortadoğu ile Ak Denizde çıkarlarını korumak ve savunmak olan AIPAC, 1951 yılında yıllık 30 Milyon dolarlık bir bütçeyle kuruldu. Dünya genelinde yaklaşık 100 Bin üyesi olan AIPAC, 500'den fazla Üniversitede öğrenci programı uyguluyor.

AIPAC, “American Jewish Committee(AJC), American Jewish Congress, The Jewish Institute for National Security of America(JINSA), B’Nai B’rith Anti-Defamation League(ADL), Washington Institute for Near East (WINEP)” gibi diğer Yahudi kuruluşlarına da şemsiye vazifesi görüyor.

NATO'YA VE İSRAİL'E HİZMET EDİYOR

NATO’nun egemenlik planına entelektüel katkı sağlamak, ABD ve İsrail’in Ortadoğu ile AK Deniz’deki çıkarlarını korumak amacıyla kurulan AIPAC, aynı zamanda Pentagon ile İsrail Savunma Bakanlığı arasında köprü vazifesi gören JINSA ile doğrudan ortak olarak faaliyet yürütüyor.

JINSA'nın yönetim kadrosunda yer alan kişilerin kimlikleri, sıradan bir kuruluş olmadığını gösteriyor. ABD Hava Kuv 8, Deniz Kuv 6, Deniz Piyadelerinden 3, Kara Kuv 7 emekli general Y.K. yer alırken, “Uzman Kadrosu” adeta ABD ve İsrail Savunma Bakanlıkları komuta kademesi gibi.

 

JINSA, her yıl ABD subaylarını İsrail'e götürüyor. Deniz Harp Akademisi'nden, West Point Harp Akademisi'nden ve Hava Kuvvetleri'nden öğrenciler ve subaylar için eğitim programları düzenliyor, ABD Savunma Bakanlığı ve Kongreye "İstihbarat değerlendirme" raporları hazırlıyor.

JINSA'nın Türkiye ilişkisi, 1995'te İsrail ile yapılan işbirliği anlaşmasıyla başladı. 1999'da İsrail-Türkiye savunma sanayi işbirliği anlaşmasıyla birlikte daha da güçlendi. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Org. Edip Başer ile de yeni bir döneme adım atıldı.

KRİTİK GÖRÜŞME, İLGİNÇ KARAR

Org. Edip Başer, Nisan 2000'de Washington'a gerçekleştirdiği ziyarette JINSA Yönetim Kurulu ve JINSA üyesi emekli ABD'li generallerle bir toplantıda buluşarak, Türk Ordusu'nun yeniden yapılandırılması hakkında çok önemli kararlar alındı.

Org. Başer ile JINSA yöneticileri arasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılması" amaçlı projeyi yürütme işini üstlenen kuruluş ise, 1985 yılında kurulan "The Washington Institute for Near East Policy/Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü (WINEP)" oldu.

WINEP’in kurucularından Barbi Weinberg, AIPAC'ın eski başkanı Lawrence Weinberg'in eşi,Yahudi Federasyonu ve WINEP'in ilk başkanıydı. WINEP'in kuruluş aşamasında yer alan 11 komite üyesinin 6 tanesi AIPAC yönetiminden geldi.Tüm kuruluş masrafları AIPAC tarafından karşılandı.

WINEP 

WINEP'in yönetiminde eski ABD Dışişleri Bakanlarından Warren Christopher ve George P. Shultz, CIA operatörlerinden Tuğ. Lawrence Eagleburger, Robert McFarlane,Büyükelçilerden Samuel Lewis,Max M. Kampelman,Richard Perle,Paul Wolfowitz ve CIA Eski Başkanı James Woolsey yer aldı

WINEP'in Türkiye'ye yönelik en önemli adımı 1995'de gerçekleşti. Bölüm başkanlığına Alan Makovsky getirilirken,"Türkiye Araştırma Programı"nın startı verildi. Bu program dahilinde WINEP, 1995'ten itibaren Türkiye'de ağlarını örmeye başladı. Bir çok ismi çatısı altında topladı

AIPAC, JINSA ve WINEP konusuna yeniden dönmek üzere bir virgül koyup yeniden ARI HAREKETİ’ne geri dönelim. AIPAC ile Mayıs 1998’de anlaşma imzalayan ARI HAREKETİ, Şubat 1999’da bu kez İsrail MASHAV’ın (İsrail Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Merkezi) konuğu oldu.

MASHAV’ın düzenlediği “Hükümet Dışı Örgütler’in (NGO) Yönetimi ve Demokrasi Eğitimi” kursuna katılan ARI HAREKETİ, “Bilgiye dayalı dünya siyaseti” sloganıyla Türkiye’ye geri dönüp ayağının tozuyla 4-8 Mayıs 1999 tarihleri arasında bu kez ABD’ye hareket ettiler.

EN KAPSAMLI EV TOPLANTISI

4 gün süren ABD gezisinde, Progressive Policy Institute/İleri Politika Enstitüsü (PPI), Heritage Foundation, CATO Institute ve WINEP ile bir araya geldiler. ARI HAREKETİ lideri, ABD gezisi dönüşünde beklide Türkiye tarihinin en kapsamlı ev toplantısını gerçekleştirdi.

LİSTEDE YOK YOK

ABD dönüşü ANAP ile bağlarını koparan ARI HAREKETİ lideri Kemal Köprülü,27 Temmuz 1999 gecesi evinin bir köşesinde Cemal Kutay, diğer köşesinde AKİT Gazetesi yazarlarından Abdurrahman Dilipak’ın olduğu bir davet verdi. Kutay ve Dilipak dışında davete şu önemli isimler katıldı:

Ali Koç,Mustafa Koç,Rahmi Koç, Semahat Koç (Arsel),Bedrettin Dalan,Ali Talip Özdemir,Bülent Akarcalı,İlhan Kesici,Can Kıraç,Cem Boyner,Cem Duna,Enver Ören,Lütfullah Kayalar,Rüştü Saraçoğlu,Şule Bucak,Ahmet Özal,Hüsamettin Kavi,Besim Tibuk,İlhan Kılıç (E.Hv.Kv.Komutanı).

Kemal Köprülü’nün evinde gerçekleşen bu toplantının ardından ARI HAREKETİ, ANAP ile yollarını ayırırken yeni bir oluşum için kollarını sıvadı. Bu yeni oluşumun merkezine WINEP uzmanlarından ve ABD tarafından kurtarıcı olarak Türkiye’ye yollanan Kemal Derviş’i aldı.

ARI HAREKETİ’nin lideri Kemal Köprülü, 13 Temmuz 2002’de dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan Kemal Derviş’i evinde ziyaret ederek 4.5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi ve yol haritasını belirledi. Bu görüşmeden 2 gün sonra bir önemli görüşme daha gerçekleşti.

Bu kez adres Mustafa Koç’un evi oldu. ABD Savunma Bakan Yrd. Paul Wolfowitz, ABD Büyükelçisi Robert Pearson, DTP lideri Mehmet A. Bayar, TÜSİAD Bşk.yrd.Aldo Kaslowski,TÜSİAD Y.K. Üyesi Cem Duna,KOÇ Holding CEO’su Bülent Özaydınlı ve Cem Boyner bir araya geldi.

Bu toplantıyı özel kılan bir başka özellik ise, ABD Savunma Bakan Yrd. Olan Paul Wolfowitz’in aynı zamanda AIPAC ve JINSA’nın alt kuruluşu olan ve Kemal Derviş’in de “Uzmanları” arasında bulunduğu WINEP. Wolfowitz, WINEP’in “Danışma Kurulu”nda yer alan isimler arasındaydı.

Türkiye’de AIPAC, JINSA ve WINEP üçgenindeki ARI HAREKETİ, Washington’da bir şube açtı. Vakfın genel başkanlığına Yurter Özcan getirilirken, ABD eski Başkan yardımcısı Joe Biden ve ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanlarından Antony Blinken, aktif üyeler arasında yeraldı.

WINEP'in Türkiye'ye yönelik ilk adımının atıldığı 1995'de Alan Makovsky'nin "Türkiye Araştırma Programı", 1997’de ABD Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Mark Robert Parris’i kadrosuna kattı. Parris’in ardından “Türkiye Araştırma Programı”na Soner Çagaptay katıldı.

MOSSAD adına çalışan Soner Çagaptay'ın kadroya alınmasının ardından Türkiye'den bir çok isim WINEP çatısı altında buluşurken bu isimler arasında Sn Ekrem İmamoğlu ile doğrudan ilişkili olan ise, 2002'de Washington'da kurulan ARI HAREKETİ'nin Başkanı Yurter Özcan oldu.

29-31 Mart yerel seçimleri sürecinde Sn Ekrem İmamoğlu'nun PR ve saha çalışmalarını yürüten isimlerden birisi olan Yurter Özcan, Soner Çagaptay'ın asistanı olarak WINEP'te göreve başlamasının ardından CHP'nin ABD'deki kolu oldu. CHP ve ABD Kongresi arasında köprü görevi gördü.

Yurter Özcan, 2 Eylül 2012'de Tatlıcı Grubu marka yöneticisi Aspurçe Onay ile evlenirken nikah şahitliğini Deniz Baykal ile Erol Mütercimler yaptı. 250 "Seçkin misafir"in katıldığı düğünde en çok öne çıkan isim ise, ARI HAREKETİ'nin lideri Kemal Köprülü oldu.

2011 yılından itibaren CHP Dış İlişkiler Bölümü’nde danışman, 2012’den itibaren de CHP Yurtdışı Örgütlenmeler Danışma Kurulu üyeliğini sürdüren Yurter Özcan, Ocak 2013′te CHP Genel Başkanı Sn Kemal Kılıçdaroğlu tarafından "CHP Amerika Temsilcisi olarak" atandı.

Yurter Özcan'ın CHP Amerika Temsilcisi olarak atanmasının ardından başta WINEP Türkiye Araştırma Programı kurucusu Alan Makovsky olmak üzere CFR, AIPAC, JINSA gibi MOSSAD, CIA, Pentagon ve İsrail Savunma Bakanlığı ile ilişkili think-thanklar, adeta CHP'nin arka bahçesi oldu.

Pelikanı Ördeği, Yalıkondusu Resi-dansçısı Ekrem İmamoğlu ve FETÖ arasında ilişki kurup ilizyon yapmaya devam ededursun ama İmamoğlu operasyonu Türkiye'nin ulusal güvenlik sorunu. Dahası, ucu CHP'nin kapatılmasına kadar uzanabilecek bir espiyonaj ve sabotaj faaliyeti!

Dün gece yazdığım ve zincire devam edeceğim bu ilişki networkü, öyle basite alınacak sıradan düşünce kuruluşu ve analistleriyle kurulan bir ilişki ağı değil. Bu kuruluşlar, CIA, MOSSAD, ABD ve İsrail Savunma Bakanlıkları'nın yarı resmi kuruluşları ve istihbarat istasyonları.

Özellille Ocak 2013'ten sonra başta WINEP Türkiye masası şefi Alan Makowsky olmak üzere CHP, AIPAC, JINSA ve WINEP'in arka bahçesine dönmüş durumda! CHP ve yabancı istihbarat istasyonu niteliğinde olan bu kuruluşlar, Türk devletinin doğrudan ulusal güvenliğini tehdit etmekte.

Bu ilişki ağının üzerine gidilir ve CHP, AIPAC, JINSA, WINEP ve ARI HAREKETİ networkü deşifre edilirse, İstanbul seçiminin tekrarlanması şöyle dursun, CHP ve Yöneticileri hakkında "Komplo kormak, espiyonaj ve sabotaj faaliyeti yapmak" gibi iddialarla dava açılır...!

Bunu bu ülkede yapabilecek bir savcı var mı bana göre yok! Ben sadece bu paylaşımlarımda yer alan ilişki ağını yazarak tarihe not düşüyorum! Koç ailesini, Neoconların yerli devşirmeleri ve TÜSİAD'ı yargılatacak bir savcı çıksın, onu hergün eşek gibi sırtımda taşırım...!" 

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal