Gümüşhane'de Coronavirüs Paniği

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu ifade eden Gümüşhane’de vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kurallarına daha çok uymaya başladı.

18.06.2020-18:47 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-18:45) Gümüşhane'de Coronavirüs Paniği

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'ndan sonra yapmış olduğu açıklamada vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek ilin Gümüşhane olduğunu ifade etti.

Gümüşhaneliler, açıklanan bu istatistik bilginin ardından maske ve sosyal mesafe kurallarına daha fazla riayet ettiği gözlendi.

Kentte vatandaşlar, cadde ve sokaklarda koronavirüs tedbirlerine uyuyor, maskelerini takarak sosyal mesafeye dikkat ediyor. Caddelerde güvenlik güçleri, resmi araçlardan sürekli maske ve sosyal mesafe anonsu yapıyor, cami hoparlörlerinden de günün belirli saatlerinde uyarılar peş peşe yer alıyor.

‘HERKES ÇOK TEDİRGİN’

Sokakların çok kalabalık olduğunu ifade eden Mehmet Ali Demet, “Genel olarak vatandaşlar kurallara uyuyor. Vaka sayısı azdı. Kurallara uymayan da oluyor. Herkesin kurallara uyması lazım. Bu artışın nedeni de insanlar rehavete kapılmış olabilir. Gurbetçiler de gelmeye başladı, onlar da bulaştırmış olabilir” dedi.

Vatandaşların genel olarak kurallara uyduğunu belirten Mustafa Ünlü de “Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Son zamanlarda il dışından çok gelen oldu. Bu zamana kadar Gümüşhane’de çok vaka olmamıştı” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal