Göktuğ Projesi Atışa Hazır Hale Geldi

TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş "Göktuğ Projesi ile alakalı son viraja girdik. IDEF'ten birkaç ay sonra atışlı testlerimiz olacak. 2020 sonunda projenin artık sona ermesini amaçlıyoruz." dedi

26.04.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-13:25) Göktuğ Projesi Atışa Hazır Hale Geldi

Türk savunma sanayisinde füze, roket ve mühimmat alanlarında Ar-Ge yeteneği ile ürüne dönen başarılı sistem ve alt sistemler geliştiren TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), sektörün gelişimi ve yurt dışına bağımlılığının düşürülmesiiçin projeler yapıyor.

Katma değeri fazla çalışmalara imza atan enstitü, geliştirdiği ürünlerle ülkenin yurt dışına bağımlılığının asgari düzeye indirilmesi doğrultusunda kilit rol oynuyor.

TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş, AA muhabirine, yürüttükleri projelerde kat edilen aşamalar ve 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak 14'üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) sergileyecekleri yeni ürünler ile alakalı bilgi verdi.

Okumuş, TÜBİTAK SAGE'nin iç, dış ve yatırım projeleri olarak, bütçe büyüklüğü 3,6 milyar lirayı bulan yaklaşık 50 proje yürüttüğünü ifade etti.

Hava-hava füzelerinin kullanılmasıyla hava savaşının kurallarının tekrar yazıldığına dikkat çeken Okumuş, "İyi bir hava-hava füzeniz varsa savaşa 1-0 önde giriyorsunuz. Biz de bunun bilinciyle hava-hava füzelerimizi en yüksek teknolojiye sahip olarak geliştiriyoruz." dedi.

SAVUNMANIN EN BÜYÜĞÜ

Gürcan Okumuş, TÜBİTAK SAGE'nin Türk savunma sanayisinin en büyük tasarım ofisi, Ar-Ge merkezi misyonunu sürdürdüğünü, bundan böyle bu vazifesini daha da büyüterek yürüteceğini söyledi. Okumuş, enstitünün yaklaşık bin kişilik kadrosuyla çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Türk savunma sanayisi için geliştirilen birçok ürünün, farklı üreticiler tarafından seri üretimine devam edildiğini söyleyen Okumuş, bu vazifeyi ellerinden geldiği kadar yerine getirmeye gayret edeceklerini söyledi.

Okumuş, Göktuğ Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen uçuş testlerinde kullanılan F-16'nın kuyruğuna özel "Göktuğ" giydirmesi yapıldığını sözlerine ilave edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal