Gençlik ve Spor Bakanlığına 3 Bin 243 İşçi Alınacak

Resmi Gazete'de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 3 bin 243 "sürekli işçi" alımıyla alakalı ilan yayınlandı.

11.02.2019-08:39 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-08:36) Gençlik ve Spor Bakanlığına 3 Bin 243 İşçi Alınacak

Resmi Gazete'de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 3 bin 243 "sürekli işçi" alımıyla alakalı ilan yayınlandı.

Bu doğrultuda, bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde görev verilmek üzere temizlik görevlisi, cankurtaran, mekaniker, otobüs şoförü, aşçı, aşçı yardımcısı, elektrik tesisatçısı, güvenlik görevlisi, havuz suyu operatörü, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, garson, resepsiyon görevlisi, soğutma ve iklimlendirme teknisyeni, bilgisayar donanım teknikeri, çim alan tesisi ve yönetimi teknikeri, makine teknikeri, gençlik lideri ile muhasebeci meslek statüsünde "sürekli işçi" alımı yapılacak.

Alınan temizlik görevlilerinde engelli ve eski hükümlülere öncelik verilecek.

Gençlik lideri, muhasebeci, çim alan tesisi ve yönetimi teknikeri olarak işe alımı sözlü sınav ile diğer meslek gruplarındaki işçi alımı ise kura ve sözlü sınav yoluyla gerçekleştirilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla düzenlenecek işçi alımında 3 bin 243 kişinin 278'i engelli, 146'sı ise eski hükümlüler arasından belirlenecek.

Muhasebeci ve gençlik kadrolarına başvuru yapılabilmesi için lisans seviyesindeki 2018 KPSS'nin P3 puan türünden en az 60 puan almış olması gerekiyor.

Bugün başlayacak olan başvurular 15 Şubat tarihine kadar İŞKUR'un internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Ardından İŞKUR tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderilen listede ismi geçen adayların kura çekim yeri ve tarihleri yine bakanlığın internet sitesinden yayınlanacak. Noter huzurunda gerçekleşecek olan kura çekimi adaylar tarafından izlenebilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal