Fuat Oktay'dan Sezgin Tanrıkulu'na Diyanet İşleri Yanıtı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na ilişkin olarak verdiği bir soru önergesini yanıtladı.

05.11.2018-15:14 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-15:15) Fuat Oktay'dan Sezgin Tanrıkulu'na Diyanet İşleri Yanıtı!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 'Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016-2018 seneleri arasında yıllar bazında verdiği fetvalar nelerdir? Bu fetvalar için bilimsel herhangi bir komisyona danışılmış mıdır? Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eşcinseller hakkında fetva hususunda bir araştırma yaptırdığı iddiası doğru mudur? Eğer doğruysa, bu araştırmanın yaptırılmasının gerekçesi ne olabilir?' sorularını yöneltti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sorulara şu şekilde cevap verdi:

'Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen fetvalar Başkanlığın dini konularda en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından verilmekte olup, 2016 senesi Ocak ayından 2018 senesi Eylül ayına kadar ibadet, inanç, sosyal hayat, aile hayatı, ticari hayat ve diğer alanlarda yöneltilen 60 bin 803 adet dini soru yanıtlandırılmıştır. Din İşleri Yüksek Kurulu, halkın yönelttiği dini sorulara, İslam dininin temel bilgi kaynaklarını, metodolojisini, tarihi tecrübe, güncel talep ve ihtiyaçları gözetilerek, uzmanlarla gerçekleşen istişareler ve ilmi araştırmalar neticesinde elde edilen verilere dayalı yanıtlar vermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, eşcinseller hakkında bir araştırma ve/veya çalışma yaptırılmamıştır.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal