FETÖ'cü Eski İstihbarat Görevlisine Ceza Yağmuru

FETÖ'nün kendi yapılanması içinde ''altın çocuklar'' olarak gördüğü ve örgüt içinde bu düzeyde muamele gören Mustafa Aygün'e farklı suçlardan oluşmak üzere parça parça toplamda 103 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

13.03.2019-17:38 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-17:53) FETÖ'cü Eski İstihbarat Görevlisine Ceza Yağmuru

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Mustafa Aygün iddiaların asılsız olduğunu, dinlemelerin dönemin Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ın talimatı ile yerine getirildiği ve bu noktada kendisinin emirleri yerine getirdiğini savundu. Aygün, CHP Belediyeleri'ndeki usulsüzlüğün ihbarı üzerine dinlemeler gerçekleştirdiklerini ve bu dinlemelerde ihalelerde usulsüzlüğün saptandığını belirterek tahliyesi istediği, 15 Temmuz Darbe girişimini kınadığını ve gizli tanıkların ifadelerini tanımadığını dile geitrdi.

GÖREVDEN İHRAÇ EDİLME SEBEBİ İZİNSİZ DİNLEME

Eskişehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu dönemde 100'den fazla kişiyi izinsiz dinlediği ve bu bilgileri kötü yönde kullandığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Mustafa Aygün savunmasını yaptıktan sonra Mahkemece ceza yağmuruna tutuldu. Gizlilik ihlalinde izinsiz haberleşme içeriğinin kaydı suçundan 33 defa 1 yıl 6 ay 22 gün, haberleşme gizliliğinin ihlalinden 9 kez 3 yıl 1 ay 15 gün hukuka aykırı kişisel verilerin kaydı suçundan da 39 defa 5 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal