Eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu 141 Defa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapisle Cezalandırıldı

15 Temmuz darbe girişimi Genelkurmay çatı davasında kararlar açıklandı. Darbe gecesi karargahtaki en yüksek rütbeli askerlerden biri olan eski Genelkurmay Personel Başkanı korgeneral İlhan Talu, 141 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

20.06.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-13:57)

FETÖ'nün darbe kalkışmasında Genelkurmay'daki eylemlerle alakalı sözde "Yurtta sulh konseyi" üyelerinin de sanığı olduğu çatı davasında, kararlar açıklanmaya başladı.

15 Temmuz darbe kalkışmasının olduğu akşam Genelkurmay karargahındaki en yüksek rütbeli askerlerden biri olan sözde "Yurtta sulh konseyi" üyesi eski Genelkurmay Personel Başkanı korgeneral İlhan Talu, 141 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

TALU'NUN MAL VARLIĞI RAPORU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu, İlhan Talu'nun mal varlığı ile alakalı rapor hazırlamıştı.

Rapora göre Talu'nun kendi adına; Ankara'da 17 katlı 10, 18 katlı 3, 25 katlı 5 betonarme apartman ve arsa bulunduğu tespit edilmişti.

Ayrıca Talu'nun, yabancı menşeli 2014 model bir araç ile çeşitli bankalarda 21 ayrı Türk Lirası, ABD doları, euro ve Japon yeni hesabı belirlendi, fakat ne kadar parası olduğu ile alakalı bilgi verilmemişti.

Öte taraftan raporda, Türkiye Vakıflar Bankası Sancak Şubesi üzerinde Talu'nun eşinin vekaletle işlem yapma görevi olduğu bilgisi yer almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal