Esenyurt'ta Emniyet 'Parti Var' İhbarına Gitti, Bakın Ne Çıktı?

İstanbul Esenyurt'ta "parti düzenleniyor" ihbarıyla uygulamaya geçen emniyet güçlerinin baskın yaptığı yer, Nijeryalıların bir araya geldiği bir dernek çıktı. Dernekteki 26 şahsa fiziki mesafe ve maske kuralına riayet etmedikleri sebebiyle ceza verildi.

29.11.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-15:43) Esenyurt'ta Emniyet 'Parti Var' İhbarına Gitti, Bakın Ne Çıktı?

Esenyurt'ta mahalleli, "Güçlü Ateş Yaşam Derneği" yazısı yer alan dükkanda kalabalık yabancı uyruklu şahıslardan oluşan topluluğun bir araya geldiğini gördü.

İçerden yüksek sesli müziği fark eden mahalleli, emniyet güçlerine durumu ihbar etti.

İhbarla Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı görevliler, kalabalık topluluğun bir araya geldiği dükkana gitti. İçeriye giren emniyet güçleri dükkanı, Nijeryalıların da dernek olarak kullanıldığını tespit etti.

Topluluğun, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla yayınlanan genelgeye rağmen dernek bünyesinde yer aldığı belirlendi.

Görevliler, içeride olanların kimliklerini denetledi.

21 şahsa fiziki mesafe ile maske kurallarına riayet etmedikleri sebebiyle ceza verilirken, kimliklerini vermeyen beş şahıs Kıraç Polis Merkezi'ne alındı.

SOSYAL MESAFEYİ UNUTTULAR

"Güçlü Ateş Yaşam Hakları" ismi ile kurulan dernekte hem de ayin de yapıldığı ortaya çıktı. Dernekte pazar ile cuma günleri bir araya gelindiği ve bu toplantıların kayda alınarak sosyal medya üzerinden de paylaşıldığı ortaya çıktı.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntülerde, dernekte bir araya gelen gurup, koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde alınan sosyal mesafe kurallarını yok saydığı ve katılımcıların maske kullanmadığı görülüyor.

Nijeryalıları ihbar eden şahıs, şu ifadeleri kullandı:

"Burada otomobilimde arkadaşımla beklerken dükkan içinden gelen müzik seslerini duyduk. Arkadaşımla kontrol ettiğimizde kapı açıldığında kalabalığı gördük. Bu kalabalıktan sonra içeride parti olabileceğini düşündük. Polise ihbar ettikten sonra arkadaşlar geldiler buranın aynı zamanda resmi bir dernek olduğunu öğrendik. Daha sonra içeride sosyal mesafe kuralına uyulmadığından dolayı cezai işlem uygulanmış. Biz de daha önce Esenyurt'ta şahit olmuştuk 'Miss Uganda' adı altında bir güzellik yarışması olmuştu. Biz de buna benzer bir şeyin gerçekleşebileceğini düşünüyorduk."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal