Diyanet İşleri Başkanı Erbaş KKTC'den Gelen Öğrencilerle Buluştu

KKTC’den gelen öğrencilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Genç yaşımızda Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğiz ve oradaki emirler doğrultusunda yaşamaya çalışacağız. İslam güzellikleri dünyaya yaymayı emreder, bunların başında da güzel ahlak gelir” dedi.

02.09.2019-19:37 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-19:34) Diyanet İşleri Başkanı Erbaş KKTC'den Gelen Öğrencilerle Buluştu

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün düzenlediği “Değerler Eğitimi” ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği “Yazımda Kardeşlik Var” projeleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gelen öğrenciler, programlarına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı ziyaret ederek başladılar.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Erbaş, öğrencileri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programın öğrenciler açısından hem Türkiye'yi hem de medeniyetimizi daha yakından tanımak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

İLK İNEN AYETLERDEN BAHSETTİ

Kur'an-ı Kerim'in ilk inen ayetlerinden bahseden Erbaş, “İlk inen ayette, 'Oku, yaratan Rabbinin adıyla oku' buyruluyor. Sonra ayetin devamında kalemden ve öğrenmekten bahsediyor. Bu da Kur'an'a inananların elinden kitap ve kalem düşmeyecek anlamına gelir. Kur'an elinden düşmeyecek. Bizler bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çocuklarımıza, gençlerimize, sizin gibi kardeşlerimiz için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Sizin daha birikimli bir insan olmanız ve toplumlara rehberlik edebilecek, yön verebilecek makamlara yükselebilmeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal