Demokrat Parti'den Aday Olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'a İtiraz Geldi

Evrakları geç teslim edildiği için İYİ Parti'den aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti'den aday olmuştu. Fakat Kocamaz'ın adaylığına itiraz edildiği öğrenildi.

23.02.2019-17:13 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-17:07) Demokrat Parti'den Aday Olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'a İtiraz Geldi

Başvurusu İl Seçim Kurulu'na geç verildiği için İYİ Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamayınca Demokrat Parti'den (DP) adaylık başvurusu gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylığına itiraz geldi. Kocamaz, itiraza tepkisini sosyal medya üstünden göstererek, "Derdiniz ne? Bizden daha ne istiyorsunuz? Adaylığımıza kim itiraz ederse bu kumpası onlar yapmıştır demiştim" dedi.

EVRAKLAR GEÇ TESLİM EDİLİNCE İYİ PARTİDEN ADAY OLAMADI

Burhanettin Kocamaz, aday olabilmek için bulunan formül kapsamında DP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, başvuru belgesini, 21 Şubat'ta Mersin İl Seçim Kurulu'na vermişti. İl Seçim Kurulu, 22 Şubat'ta aday listelerini askıya çıkarmış, Kocamaz da listede DP adayı olarak yer bulmuştu.

Alınan bilgiye göre, Kocamaz'ın adaylığına bir kişi itiraz yaparak, Mersin İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi sundu.

"ADAYLIĞIMIZA KİM İTİRAZ EDERSE BU KUMPASI ONLAR YAPMIŞTIR DEMİŞTİM"

Kocamaz, itiraza tepkisini sosyal medya sayfasından gösterdi. Resmi Twitter sayfasından paylaşım yapan Kocamaz, "Bildiğiniz üzere bir kirli el önümüzü kesmek, milletimizle bağımızı koparmak ve Mersin'e yapacağımız hizmetleri önlemek için oyun üzerine oyun kurguluyor. Bağımsız aday ol dediniz bağımsız gibi bir partiden, Demokrat Parti'den aday olduk. Derdiniz ne? Bizden daha ne istiyorsunuz? Adaylığımıza kim itiraz ederse bu kumpası onlar yapmıştır demiştim. Adaylığımıza itiraz edenlerden bu kumpasın arkasındakilerin kim ya da kimler olduğu gün gibi aşikar. Biz önce Allah'a sonra da devletimize ve bağımsız yargımıza güveniyoruz" açıklamasını yaptı.

Öte taraftan, İl Seçim Kurulu tarafından askıya çıkarılan aday listelerine itiraz süresi bugün akşam saat 17.00'de bitti. Seçim kurulları, 25 Şubat Pazartesi günü, gerçekleştirilen bütün itirazları değerlendirerek sonuca bağlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal