500 Bin Suriyeli Geri Dönmek İçin Güvenli Bölgeyi Bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Suriye'de kurulacak güvenli bölge ile alakalı konuştu. Erdoğan, "500 bin Suriyeli geri dönmek için Türkiye'nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor" dedi.

23.02.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-16:50) 500 Bin Suriyeli Geri Dönmek İçin Güvenli Bölgeyi Bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde açıklamalar yaptı. En az yarım milyon Suriyelinin geri dönmek için Türkiye'nin bölgeyi güvenli duruma getirmesini beklediğini ifade eden Erdoğan, "Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyaya sesleniyorum gelin Türkiye'nin bu uğraşına destek olun" dedi.

"SURİYELİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ İÇİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde Suriyelilerin geri dönüşü ile alakalı yapılacak uluslararası iş birlikleri de vardı.

Erdoğan "Ülkemizdeki sığınmacılar için bugüne dek kullandığımız kaynak 37.5 milyar dolardır. Şayet bugün Avrupa halkları kendi toprakları sayesinde huzur içerisinde yaşıyorsa Türkiye'nin fedakarlığı sayesindedir. Biz de bunu ilanihaye yapacak değiliz. Bugün Suriye topraklarından kaçanların geri döndükleri yegane yerler Türkiye'nin güvenli duruma getirdiği, yerlerdir. Afrin'dir, Cerablus'dur.

Biz diyoruz gelin İdlib bölgesini güvenli duruma getirelim. En az yarım milyon Suriyeli geri dönmek için Türkiye'nin bölgeyi güvenli duruma getirmesini bekliyor. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyaya sesleniyorum gelin Türkiye'nin bu uğraşına destek olun." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal