Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretine ilişkin, "İdlib'de yaşanan hadiseler çerçevesinde, bir ortak anlayışla bir mutabakata varma ümidiyle gidiyoruz." ifadelerine yer verdi.

04.03.2020-20:59 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-21:05)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmış olunan kabine toplantısından sonra açıklamalar yaptı.

İbrahim Kalın, Erdoğan'ın Rusya ziyaretine karşın, "İdlib'de yaşanan hadiseler çerçevesinde, bir ortak anlayışla bir mutabakata varma ümidiyle gidiyoruz. Moskova'ya giderken temel çerçevemiz Rusya Federasyonu ile imzaladığımız İdlib mutabakatı çerçevesinde acilen bir ateşkesin sağlanmasıdır." sözlerine yer verdi.

"SURİYE'DE SEÇİMİN HÜKMÜ YOK"

Beşşar Esed rejiminin, nisan ayında seçim yapılacağına ilişkin ilanını yorumlayan Kalın, şöyle konuştu:

"Hiçbir hükmünün olmadığını, bunun geçen sefer yapılan seçimden hiçbir farkının olmayacağını, ne bizim, ne Suriye halkı, ne de uluslararası toplum nezdinde bir meşruiyetinin bulunmayacağını tekrar ifade etmek istiyorum."

İbrahim Kalın, göçmenlerin durumuna dair, "Mültecilerin güvenli, gönüllü ve onurlu şekilde geri dönüşü sağlanacaksa bunun şartlarının Suriye sahasında oluşturulması gerekiyor." yorumunu yaptı.

"LİBYA'DA HAFTER ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR"

Libya'da Hafter güçlerinin ateşkesi ihlal ettiğini işaret eden Kalın, "Meşruiyeti olmayan Hafter yönetiminin ilan edilen ateşkesi nasıl ihlal ettiğini görüyoruz. Artık uluslararası toplumun da bunu net bir şekilde görmesi ve buna göre adım atması gerekiyor." sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal