Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye Yanıt!

MHP Liderinin 'İttifak bitti' açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan af tartışmasından, andımız kararı ve ittifak ile ilgili açıklamalarda bulundu.

23.10.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-12:58) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye Yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

İKİ AYRI PARTİ

Türkiye siyasi işbirlikleri konusunda yeni bir döneme girdi. Bu işbirliği temelinin çok önemli katkısı olmuştur. MHP ile yeni yönetimin uygulamaya geçirilmesi sürecinde en son 24 Haizran tarihinde çok öneml ve verimli bir ittifak gösterdik. Cumhur İttifakı ismini verdiğimiz bu temeli hazırlayan milletimizdir. Milletimizin sesine kulak verdik ve samimi bir dayanışma sağladık. Yeni yönetim sisteminin inşası gibi temel hususlarda ittifak sağlamak, iki partinin aynı çizigiyi takip etmesi anlamına gelmiyor. AK Parti ve MHP iki ayrı partidir. Farklı düşündüğümüz hususlarda kendi yolumuzu izleriz.

MHP ile bazı konularda farklı düşündüğümüz oluyor. Cumhur İttifakına verdiğmiz önem için bu farklılıklara yapıcı bir dil ile ifade ettik. Hiç kimseye kişisel olarak saygısızlık etmiyoruz. Esasen bizim siyaset kuralımızda böyle bir usluba yer yok.

AF AÇIKLAMASI

Af gündeme geldiğinde, bu işi tam anlamıyla ele aldık. Teklife soğuk baktığımızı farklı örneklerle göstermeye çalıştık. Burada temel bir ilke bulunuyor. Temel ilke bir devlet kendisine karşı yapılan suçlara af yetkisine sahip olabilir fakat kişilere karşı yapılan suçlara karşı devlet af yetkisine sahip değildir.

ANDIMIZ KONUSU

Andımız geride kaldığını düşündüğüm bir mevzuydu. 2013 yılında bunu halletmiştik. Yetki aşımı yaparak ne yazık ki bu düzenlemeyi iptal etmiştir. Türkiye'yi hak etmediği bir tartışmanın içine çeken bu karar, eski hastalıkların yaşadığını gözler önüne sermiştir. Tek parti CHP'si zamanında başlatılan uygulamayı hala devam ettirmeye çalışmak doğru değildir. Andın ilk durumunu Türk Ocaklarını kapatmasıyla, üniversitelerini perişan etmesiyle tanınan tıp doktoru Reşit Galip yazmıştır. Türkçe Ezan eziyetinin de mimarıdır. Milletimizin en etkili andı İstiklal Marşıdır. Bunun dışına bir and kabul etmiyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydrıın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal