Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Zelanda'da Camiye Saldıran Teröriste Çok Sert Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'da camiye saldıran ve 49 kişiyi şehit eden terörist ile alakalı çok sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, teröristin manifestosundaki sözlerine de cevap verdi.

15.03.2019-16:17 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-16:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Zelanda'da Camiye Saldıran Teröriste Çok Sert Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep mitinginde Yeni Zelanda'daki terör saldırısından bahsetti ve sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Bugün maalesef Yeni Zelanda'da meydana gelen olayda İslam karşıtı katiller ellerine silahlarını alıp Cuma namazı için bir araya gelen Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. Ve 49 kardeşimiz orada şehit düştü. Bunların haricinde de 3 tane Türk var. Kendisiyle görüştüm. Cumhurbaşkanı ile de görüştüm.

TERBİYESİZ, ADİ, ALÇAK...

Bu alçak bir de bildiri paylaşmış. Bu bildiride Müslümanları, ülkemizi, halkımızı ve beni de hedef alıyor. Neymiş, Boğaz'ın batısına geçmeyecekmişiz. Yoksa ne olurmuş, İstanbul'a gelir bizi sürer, Ayasofya'yı minarelerden kurtarırlarmış. Be hey gafil, önce şunu bil. Ben neden girdim içeri? Bir şiir okumuştum; Minareler sürgün, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker... Sen hangi milletle konuşuyorsun neyi konuşuyorsun? Senin her yerin bomba olsa ne yazar? Terbiyesiz, adi, alçak sen kolayı seçtin. Birileri de halen bizim ezan ve bayrak hassasiyetimiz çarpıtmaya uğraşıyor.

RAHATSIZ OLAN VARSA OLSUN

İstanbul'a diyor ki Konstantinopol. Camileri yıkacakmış. Ayasofya'yı kiliseye döndürecekmiş. Bu halk böyle bir şeye kesinlikle müsade etmez. İsrail'de bir başbakan var ya, onun oğlu da tweet atıyor; 'İstanbul, Bizans başkentidir. Türk işgali altındadır' diyor. Be ahlaksız, siz Filistin'i işgal ettiniz. 7 yaşındaki çocuktan tut, kadınlara yaşlılara varıncaya dek 10 bine yakın Filistinli kardeşimizi orada mahkum ettiler. Onun için diyorum ki, Netanyahu zalimdir. Bunları söylüyoruz diye rahatsız olan varsa, olsun. Burada Yeni Zelanda'da şehit olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Müslümanlar olarak kesinlikle baş eğmeyeceğiz, kesinlike de bu alçakların seviyesine inmeyeceğiz. Yeni Zelanda'da, Filistin'de, Myanmar'da katledilen masum Müslümanlara hangi biçimde yaklaşıyorsa, diğer insanlara da öyle yaklaşacağız. Çünkü İslam budur. Bizi biz olmaktan çıkarmaya uğraşanlara da sözümüzü sandıkta söyleyeceğiz." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal