Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısında 3 Türk Yaralandı !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komisyonunun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile ortak basın toplantısı düzenledi.

15.03.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-15:52) Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısında 3 Türk Yaralandı !

Ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'da camilere düzenlenen ve 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısından 3 Türk vatandaşının yaralı olarak kurtulduğunu aktardı. Terör saldırısından ırkçı siyasetçilerin sorumluluğu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, cami cemaatine yönelik saldırı için, "Saldırıdan basın yayın organları ve siyasetçiler de sorumludur. Avrupa ülkelerinden Müslümanlar'a ve dinimize karşı nefret dilini ifade özgürlüğü ve demokrasi olarak nitelendirmemeleri ve önlem almaları gerektiğini hatırlatmak isterim. İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok." diye konuştu.

VİZE MUAFİYETİYLE İLGİLİ 6 KRİTER KALDI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörle mücadele hem Türkiye hem de Avrupa Birliği için önemlidir. Türkiye'nin güvenliği AB'nin güvenliğinden ayrı tutulamaz" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporunu da eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "AP'nin sağduyulu bir karar aldığını söylememiz mümkün değil ama ilk defa kabul edilemez rapor aleyhinde oy verenlerin sayısının arttığını görmek de, AP'de de sağduyulu siyasetçi sayısının arttığının göstergesidir" şeklinde konuştu.

Vize serbestisine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, "Vize muafiyeti ile ilgili 6 kriter kaldı. Önümüzdeki süreçte bunları tamamlamayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal