Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Conte ile Basının Sorularını Yanıtladı

İtalya Başbakanı Conte ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

13.01.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-19:03)

İtalya Başbakanı Conte ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Conte kendilerine yöneltilen soruları şöyle yanıtladı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Libya'ya ilişkin görüşmeler devam ediyor. Akşam saatlerinde bu görüşmler nihayete erecektir. Bana olumlu yönde devam ettiğine dair bilgi geldi.Moskova'da görüşmeler olumlu istikamette devam ediyor. BM'nin gözlemcisi olması bu noktada isabetli olacaktır."

İtalya Başbakanı Conte: "Berlin Konferansı'na herkesin davet edilmesi gerekiyor. Palermo Konferansı'nın ev sahibi bendim. Bldiğiniz gibi Libya'daki bütün organizasyonları da davet ettim. Herkesin kendini ifade etmesini istedim. İtalya her zaman bunu benimsedi. Palermo'da da böyleydi. Bir süreklilik istedik her zaman için. Demokratik hayatın tüm unsurlarının hayata geçirilmesi esastır. BM, AB ve dost ülkelerle birlikte her zman adım atılmaya devam edilecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şu anda görüşmelere güçlü bir katılım var. Eminim Moskova'daki görüşmelerden bu doğrultuda güçlü bir sonuç çıkacaktır. Türk heyetinin Moskova'daki görüşmelerine ilişkin temennim odur ki noktayı orada koymak suretiyle barışın Libya'da hakim olmasına yardımcı olur. Gerek Rusya gerek Türkiye tarafı olarak, bunları İstanbul'daki Sayın Putin ile olan görüşmelerimizde etraflıca ele almıştık. Bu durum Berlin sürecine de bir altyapı hazırlayacaktır. Bu netice doğrultusunda Berlin'e gideceğiz. Temennim o ki bu sağlam temele oluşturulacak Libya'daki ateşkes, Libya'daki kardeşlerimize huzur ve barış sağlayacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal