İtalya Başbakanı Conte'den Libya'daki Ateşkese Yönelik Kritik Açıklama

İtalya Başbakanı Conte, ''Berlin süreci sayesinde Libya’daki gerginlik, yerini bir siyasal sürece bırakacaktır.'' dedi.

13.01.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-18:47)

İtalya Başbakanı Conte, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ortak basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de Libya'da ateşkesin önemli bir fırsat penceresi açacağını, barışçıl sürece girileceğini umut ettiğini söyledi.

Conte'nin açıklamaları tam olarak şöyledir:

  • "Libya'da ateşkesin sağlanmasını umut ediyoruz. Ortak amaçlarımız var. Koordine şekilde bilgi alışverişi yapıyoruz ve aynı gündeme sahibiz. Sürekli bir sonuca ulşamaya çalışmayız. Libya'da ateşkes çok kısa süreli bir çözüm alabilir eğer ortak bir çözüm bulunamazsa."
  • "Dün Sayın Merkel ve Sayın Putin ile de görüşme fırsatı buldum. İtalya'nın pozisyonu her zaman net. Bu bize kredibilite sağlıyor."
  • "Libyalılar refah istiyorlarsa, müreffef olmak isitiorlarda İtalya ile ittifak olacaklar. Onların bağımsızlığına zarar verecek hiçbir şeyi İtalya kabul etmeyecektir. Bizler özellikle de Türkiye bu çözümün bir parçası oluyor."
  • "Libya ve Orta Doğu bölgenin güvenliği İtalya'nın güvenliği için çok önemli. İtalya personel ve donanma açısından da terörle DAEŞ'le mücadele açısından en çok güçlü olan ülkelerden biridir."
  • "Berlin süreci Libya için önemli bir fırsat."
  • "İnsan hakları konusunda da reformlar hep yardımcı oluyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal