CHP'nin Kadıköy Adayı Şerdil Dara Odabaşı Mazbata Alamayabilir

CHP'de aday krizi devam ediyor. Partinin kalesi olarak görülen Kadıköy'de aday gösterilen Şerdil Dara Odabaşı'nın YSK'dan mazbata alamayacağı iddia edildi. Odabaşı ise konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

04.02.2019-13:37 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-13:38) CHP'nin Kadıköy Adayı Şerdil Dara Odabaşı Mazbata Alamayabilir

CHP'de sular bir türlü durulmuyor. Gündemin en üst basamağında ise Kadıköy Belediye Başkan Adayı olarak seçilen Şerdil Dara Odabaşı var.

Sosyal medya sayfasından yaptığı skandal paylaşımlar ile gündeme düşen Odabaşı geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Parti Meclisi oylamasında 60 üyeden 30'unun kabul oyunu toplamıştı. Odabaşı için 29 üye ret oyu verirken 1 üye ise çekimser oy kullanmıştı. Parti tüzüğü uyarınca üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu alması gereken yani 31 kabul oyunu toplması şart olan Odabaşı 30 oy alınca 2 Şubat'taki Parti Meclisi'nde yeniden oylanmıştı.

YARGITAY ONURSAL BAŞKANI: HUKUKİ DEĞİL

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu "CHP, PM'de tek başına oylanan Şerdil Dara Odabaşı'nın aldığı oy yeterli değil. Odabaşı'nın ikinci oylamaya katılması da hukuka uygun değil" dedi.

Buna karşın ikinci defa oylanan ve 34 kabul oyu toplayan Odabaşı aday gösterilmeme durumu ile karşı karşıya.

Adayların resmi olarak sunulmasının sonrasında Parti Meclisi tutanaklarını isteyecek olan YSK'nın Şerdil Dara Odabaşı'na mazbata vermemesi gündemde. Yani CHP, son seçimde yüzde 72 oy aldığı, en önemli kalesi Kadıköy'de 31 Mart seçimlerine adaysız girebilir.

PAYLAŞIMLARI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Şerdil Dara Odabaşı'nın sosyal medya paylaşımları ise tepki toplamayı sürdürüyor. Twitter'dan PKK ve HDP lehine paylaşımlar yapan Odabaşı'nın büyük tepkiye karşın paylaşımlarını silmemesi ve mesele ile alakalı bir açıklama yapmaması da dikkat çekiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal