Bu Yılki Ara Buluculuk Konferansları Türkiye'nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

İstanbul Arabuluculuk Konferansı, BM Genel Sekreteri Guterres ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun katılımlarıyla 31 Ekim'de yapılacak.

29.10.2019-12:01 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-13:24)

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan İstanbul Arabuluculuk Konferansı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla 31 Ekim'de başlayacak.


"Barış İçin Uluslararası Arabuluculuk: Durum Değerlendirmesi ve İleriye Bakış" temasıyla düzenlenen konferansın açılışını Çavuşoğlu ve Guterres yapacak.


İlki 2012'de düzenlenen ve alanında uzman yerli ve yabancı katılımcıları bir araya getiren konferans, ara buluculuk alanında bilgi ve tecrübe paylaşımı bakımından önemli bir platform olma niteliğiyle öne çıkıyor.


Konferans çerçevesinde barış ve ara buluculukta bölgesel ve uluslararası örgütlerin etki ve rolleri ele alınarak, ara buluculuk ve barış çalışmalarındaki mevcut durum hakkında BM Genel Sekreteri'nin Yüksek Düzeyli Arabuluculuk Danışma Kurulu üyeleriyle bir panel düzenlenecek ve gelişen teknolojilerin barış çabalarına etkileri tartışılacak.


Konferansta politika yapıcılar, diplomatlar, uluslararası kuruluşlar, kadın ve gençlik grupları, sivil toplum örgütleri, ile özel sektör temsilcileri arasında ara buluculuk bağlamında birliktelik ve uyum yaratılması, "bölünmelerin veya tekrarların önlenmesi yoluyla tamamlayıcılığın, eşgüdüm ve kapsayıcılığın artırılmasıyla ara buluculukta teknolojinin rolü" gibi başlıklar konuşulacak.


Türkiye, yaşanan uluslararası sorunlarda barışçıl çözüm yöntemlerinden biri olarak BM Şartı'nda yeri olan ara buluculuk konusunda farkındalık ve kapasite oluşturulması bakımından küresel çapta rol oynuyor.
Öte yandan BM Genel Sekreteri Guterres'in bu sene yapılacak olan konferansa bizzat katılması da Türkiye'nin ara buluculuğunun ve arabuluculuk konusunda göstermiş olduğu çabalarının olumlu karşılık bulduğunu gösteriyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal