Başbakan Yıldırım: Örgütün Önemli Kadrolarını Öldürdük

Başbakan Binali Yıldırım A Haber ve ATV ortak yayınında Kandil operasyonu ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Askerlerin bölgede operasyonlara devam ettiğini söyleyen Yıldırım, "Hava harekatında örgütün önemli kadrolarını öldürdük" dedi.

21.06.2018-11:31 - (Son Güncelleme: 21.06.2018-11:22) Başbakan Yıldırım: Örgütün Önemli Kadrolarını Öldürdük

24 Haziran seçimleri arefesinde A Haber ve ATV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak'taki operasyonlar ile alakalı "Kuzey Irak'ta 11 geçici üs bölgemiz bulunuyor. 400 kilometrekarelik bölgede temizlik harekatı gerçekleştirildi, askerlerimiz harekatı devam ettiriyor. Teröristler daralınca İran tarafına, sonra Irak tarafına gidiyorlar. Afrin harekatının benzerine çok önceleri başladık. Kandil, Mahmur, Sincar PKK'nın toplandığı yerler. Bütün silah ve lojistik yardım buradan geliyor. İran'ın ayrıştığı bir hal yok, PKK onların da sorunu. Hava harekatında örgütün kritik kadroları etkisiz hale getirildi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

"HAVA HAREKATINDA ÖRGÜTÜN ÖNEMLİ KADROLARI ÖLDÜRÜLDÜ"

Kuzey Irak'ta 11 geçici üs bölgemiz bulunuyor. 400 kilometrekarelik bölgede temizlik harekatı yürütüldü, askerlerimiz operasyonlarını devam ettiriyor. Kandil, Mahmur, Sincar PKK'nın toplandığı mekanlar. Tüm silah ve lojistik yardım buradan geliyor. İran'ın ayrıştığı bir vaziyet yok, PKK onların da sorunu. Hava operasyonunda örgütün kritik kadroları etkisiz hale getirildi. İran ortak operasyona olumlu bakmayacaktır.

"AYAĞINIZI DENK ALIN!"

(Kandil'e operasyon) Bu işin şakası olmaz. Zeytin Dalı ile Afrin'de gerçekleştirdik, Fırat Kalkanı ile Cerablus-Azez arasında bunu gerçekleştirdik, burada da yaparız. Ayağınızı denk alın.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ VE TÜRKİYE ABD İLİŞKİSİ

ABD'nin FETÖ liderinin iadesinde isteksizlik canımızı sıkıyor. ABD, FETÖ meselesinde kuşkulu bulutlarını dağıtmak mecburiyetinde. DEAŞ'a karşı PYD/YPG'nin partnerliği ilişkiyi gerdi. ABD Türkiye'nin kaygılarını dikkate alsa sorun kalmaz. ABD'nin aymaz davranması nasıl açıklanabilir?

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal