Ayasofya'da İlk Bayram Namazı Eda Edildi

86 yıl sonra Ayasofya Camii'nde bir bayram namazı kılındı. Kurban Bayramı vesilesiyle bugün eda edilen bayram namazı yurt genelinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Tarihi camiye vatandaşların koşarak geldiği görüldü.

31.07.2020-07:58 - (Son Güncelleme: 31.07.2020-19:58) Ayasofya'da İlk Bayram Namazı Eda Edildi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınan ilk bayram namazına binlerce vatandaş katılım sağladı.

İstanbul'un  Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethine kadar 916 yıl kilise olan Ayasofya Camii, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanımıştır. 86 yıl müze olarak kullanılan tarihi yapı ve önceki hafta  ibadete açıldı.

KONTROLDEN GEÇİP, KOŞMAYA BAŞLADILAR
Kurban Bayramı namazını Ayasofya Camii'nde eda etmeyi isteyen vatandaşlar saatler öncesinde Ayasofya Camii'ne yerini aldı. Polis denetim bölgesinde geçenlerin Ayasofya Camii'ne doğru koşması dikkatten kaçmadı.

TEDBİRLER ELDEN BIRAKILMADI
Bayram namazı öncesi temizlik ve dezenfeksiyon işlemi yapılırken caminin içinde ve dışında yerlere, sosyal mesafeye uyulması için işaret bantları yapıştırıldı.

Namaza gelen kişiler kontrollü bir şekilde içeri alınırken, oturma yerleri de 1 metre arayla sosyal mesafe kurallarına uyarak ayarlandı. Vatandaşlar ibadetlerini alınan önlemlerle birlikte yerine getirdiler.

Bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.



BAYRAM NAMAZINA ÖZEL HATIRA MADALYONU HEDİYESİ
Bunun yanı sıra Fatih Belediyesi, Kurban Bayramı namazı için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne teşrif eden vatandaşlara, bu tarihi güne özel tasarlanan gümüş kaplamalı hatıra madalyonu ile üzerine Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi işlenmiş bez çanta hediye etti.. Ayrıca, namazdan çıkan vatandaşlara çorba dağıtıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal