Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde Son İki Yılda 274 Çocuk Doğum Yaptı

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde son iki senede 274 çocuğun doğum yaptığı meydana çıktı. Yaşları 14 ile 17 arasında değişen çocukların 115'i Türk, 159'u ise yabancı asıllı. Antalya Barosu meseleyi yargıya taşımaya hazırlanıyor.

27.08.2019-09:34 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-09:29) Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde Son İki Yılda 274 Çocuk Doğum Yaptı

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde iki senede yaşları 14 ile 17 arasında değişen 274 çocuğun doğum yaptığı meydana çıktı.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, 15 Mart 2017 tarihi ile 26 Mayıs 2019 tarihine dek Kepez Devlet Hastanesi'nde doğum yapan 274 çocuğun 115'i Türkiye, 159'u ise Suriye ve Afganistan başta olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarından oluşuyor. Birgün'ün aktardığına göre Hastane kaynakları ayrıca meydana gelen bütün çocuk doğumlarının adli kurumlara intikal ettirildiği bilgisini paylaştı.

BARO MÜDAHİL OLUYOR

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Serap Ertuğrul, aileler istese de istemese de, yargıya intikal eden istismar olayları hakkında "müdahillik" talebinde bulunduklarını söyledi.

Kanun gereği çocuk doğumu yapan uzmanların tutanakları Cumhuriyet Savcılığı'na veya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bildirmek mecburiyetinde olduğunun altını çizen avukat Ertuğrul, polis birimlerinin ise yabancı veya Türk olduğuna bakmadan işlem başlatma mecburiyetinin olduğunu söyledi: "Yabancı ülke vatandaşlarının sağlık güvenceleri ile alakalı pronlemler var. Tedavilerde çeşitli problemler yaşayabiliyorlar fakat doğum başka bir mesele. Türkiye vatandaşı da olsa, yabancı ülke vatandaşı da olsa çocukların korunması ilkesi gereği adli işlem başlatılıyor. Eğer doğumlar gizlenmezse mutlaka hukuki süreç işletiliyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal