AK Parti'den 23 Haziran İstanbul Seçimine İlişkin Değerlendirme

AK Parti kulislerinde İstanbul seçimlerine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunuldu

24.06.2019-09:26 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-10:18)

Aktarılan bilgiye göre, AK Parti kulislerinde İstanbul seçimlerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulunuldu:

1- Seçimin tekrarlanması kararı hukuki bir karardır. Millî iradenin tam olarak tecelli etmediği 31 Mart seçimlerini AK Parti’nin itirazı neticesinde, YSK yenilemiştir.

2- 23 Haziran seçimlerinde 31 Mart’taki hukuki eksiklikler ve usulsüzlükler giderilmiş, millî irade sandığa yansımıştır.

3- Binali Yıldırım seçim sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etmesi takdir edilmesi gereken bir durumdur. Olgun bir davranıştır.

4- Türkiye 23 Haziran’da bir belediye seçimi için sandığa gitmiştir. Hükûmetin, Cumhurbaşkanı’nın yönetiminde önünde bulunan iç ve dış birçok konu yer almaktadır.

5- AK Parti’nin içerisinde 23 Haziran'ın ardından “siyasi kırılma” iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. AK Parti’nin daha önce de düzenlenen yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanamadığı seçimler olmuştur.

6- Aynı şekilde 23 Haziran’ın yine bir yerel seçim olması nedeniyle “Cumhur İttifakı’nın dağılacağı” söylentileri de gerçeği yansıtmamaktadır.

7- Cumhur İttifakı aynı güç ve eşgüdüm içerisinde sürecektir.

8- Cumhurbaşkanı’nın 31 Mart seçimlerinin hemen ardından yapmış olduğu açıklamalar hatırlanmalıdır.

AK PARTİ'DEN ÖZ ELEŞTİRİ ÇALIŞMASI  

9- Seçimden hemen önceki Öcalan mektubunun seçim odaklı bir olay olmadığı ve PKK’nın ikiye bölünmesini hızlandıracağı gelecek süreçte açık bir şekilde görülecektir.

AK Parti 23 Haziran seçimlerine ilişkin tabii ki öz eleştiri de içeren bir çalışma yapacaktır. Bunun en önemli 2 göstergesi şu şekildedir: Cumhurbaşkanı’nın her zaman kendini ilerleten ve yenileyen siyaseti ve AK Parti’nin bir kitle partisi olmamasıdır.

10- 23 Haziran seçimleri ayrıca Türkiye’de demokrasinin ne kadar ileri düzeylere geldiğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın iradesini ne kadar önemsediğinin, saygı duyduğunun en önemli kanıtı olmuştur. “Seçimi tekrarlatıyorlarsa kesin kazanacaklar” iddaları çürümüştür.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal