80 Bin Kişi Uyuşturucuyla Mücadele İçin 'UYUMA’dı

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının Twitter aracılığıyla yaptığı duyuruda, önceki sene Eylül ayında vatandaşların kullanımına sunulan UYUMA uygulamasına ilişkin raporlar açıklandı.

17.09.2019-17:37 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-17:18)

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının Twitter aracılığıyla yaptığı duyuruda, önceki sene Eylül ayında vatandaşların kullanımına sunulan UYUMA uygulamasına ilişkin raporlar açıklandı.

Bu raporlara göre, bir yılda 79 bin 436 kişi uygulamayı akıllı telefonuna indirerek kayıt yaptırdı.

Uygulamaya en çok rağbet, İstanbul'da ikamet eden insanlar tarafından geldi. İstanbul'dan 17 bin 720 kişi uygulamaya üye oldu.

İstanbul'un ardından en çok uygulamayı kullanan şehirler sırasıyla 7 bin 608 ile Ankara, 5 bin 584 ile Adana, 3 bin 323 ile Mersin, 3 bin 256 ile Muğla'dır.

Uygulamayı yükleyen insanlar şahit oldukları uyuşturucu satışını uyuşturucuyla mücadele ekiplerine bildirecek.

'Uyuma' Uygulaması Nedir?

Vatandaşlar, sanal marketlerden yükledikleri uygulamayı kişisel bilgilerini kaydettikten sonra kullanıyor.

Uyuşturucu satışı yaptığını anladığı kişileri polise bildirmek isteyen kişiler, uygulamadaki butona basarak ihbar ediyor.

Sisteme konum bilgisiyle birlikte kayıt olan ihbar, bölgeye en yakın ekibe aktarılıyor ve ihbarda bulunan kişinin kimliği açığa çıkarılmıyor.

Akıllı telefonu olan herkesin yükleyebileceği uygulama, uyuşturucuyla mücadelede bilinçli insanların desteğinin çoğalmasını hedefliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal