28 Ocak Hava Durumu

Meteoroloji'nin kar uyarılarının akabinde İstanbul'un genelinde karla karışık yağmur ile kar yağışı aralıklarla hakim oldu. İstanbul'un yüksek bölgelerinde hakim olan kar yağışı neticesinde araçların üzerinde beyaza boyandı. MGM'nin hava tahmin raporuna göre kar bugün öğleden sonra İstanbul'dan ayrılıyor.

28.01.2021-09:48 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-09:48) 28 Ocak Hava Durumu

Kar yağışı günün erken saatlerinde Anadolu Yakası'nda sürecek ve öğle saatleri itibariyle tesirini yitirecek. Marmara bölgesinin doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ile doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ile batı tarafında da yağış öngörülüyor. Yağışların sahil bölgelerinde yağmur, öteki bölgelerde karla karışık yağmur ve kar halinde olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Marmara'nın doğu bölgesi, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ile doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ile batı tarafları, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ile doğusu ve Çanakkale, Erzurum,  Balıkesir,  Iğdır, Kilis, Gaziantep ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı olması bekleniyor. Yağışların sahil bölgeleri ve Güneydoğu Anadolu'nun güney tarafında yağmur, öteki bölgelerde karla karışık yağmur ile kar halinde olması öngörülüyor. Marmara bölgesi ve yurdun iç ile doğu bölgelerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç ile batı taraflarda düşeceği, doğu taraflarda kritik bir farklılık olmayacağı bekleniyor.

Rüzgarın genelde güneyli, Marmara'nın kuzey ile batısı ve Kuzey Ege sahillerinde kuzey taraflardan orta şiddette, İç Anadolu'nun kuzeydoğu bölgesi, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun tarafında zaman zaman şiddetli ve kısa zamanlı fırtına (50-90 km/sa) halinde esmesi öngörülüyor.

ŞİDDETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; İç Anadolu'nun kuzeydoğu bölgesi, Karadeniz'in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey bölgesinde şiddetli ve kısa zamanlı fırtına (50-90 km/sa) halinde esmesi öngörüldüğünden ağaç ile direk devrilmesi, soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksaklıklar benzeri olumsuzluklara karşı dikkat edilmeli ve önlem alınmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal