23 Haziran'da 92 Oy Alan Bağımsız Aday Seçimin Tekrarlanması İçin YSK'ya Başvurdu

23 Haziran'da yapılan İstanbul seçimlerine itiraz geldi. 92 oy alan bağımsız aday Mehmet Ali Aydoğmuş, oylarının başka partilere yazıldığı iddiasıyla seçimin iptal edilmesini istedi.

25.06.2019-16:52 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-16:45)

Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine bağımsız aday olarak giren ve 92 oy alan Mehmet Ali Aydoğmuş, 'kendisine verilen oyların bilerek başka siyasi partilere yazıldığı" iddiasıyla seçimlerin tekrarlanmasına dönük itiraz etti.

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun olduğu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden Aydoğmuş, hazırladığı dilekçeyi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmek üzere il seçim kuruluna sundu.

Aydoğmuş dilekçesinde, "Bu seçim Türkiye'mizin tarihinde kara sayfa olarak yer almıştır. İstanbul halkı ve gelecek nesil için, demokrasimiz ve kara lekenin silinmesi için seçimin yenilenmesi gerekir" sözlerini kullandı.

Aydoğmuş, şunları söyledi:

"İstanbul'daki bütün sandıklarda bana atılan oyların bir bölümü, kasıtla sandık kurulları başkanları tarafından farklı siyasi partiler adına kaydedilmiş ve sandık sonuç tutanaklarına da bu biçimde geçmiştir. 39 ilçede herhangi bir sandık tutanağı ve çetelesi verilmediği gibi itiraz süresi de haber verilmemiştir. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde aldığım oyların başka bir siyasi partiye kaydırıldığı açıktır. Bu sebeple mağdur ediliyorum."

Dilekçesini vermesinin sonrasında gazetecilere açıklama yapan Aydoğmuş, 31 Mart'ta 262 oy aldığını, bu seçimde ise aldığı oyların 92'ye düştüğünü söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal