Günde İki Bardak Süt Zeka Geliştiriyor

Çocukların büyümesi ve gelişimi için en önemli besinlerden olan sütü çocuklara ne sıklıkla içirmeliyiz? Süt içen çocukların zeka gelişiminin aynı oranda ilerlediği tespit edildi.

21.09.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 21.09.2019-10:42)

Çocukların gelişimi ve büyümesine olumlu katkılar sağlayan sütü, günlük alışkanlıkların arasına yerleştirmek gerekiyor. Okul çağında bir çocuk günde kaç bardak süt içmeli? İşte merak  edilenler...

KAÇ BARDAK SÜT İÇİLMELİ?

Hergün 2 bardak sütün zekâ gelişimi bakımından önem taşıdığını ve okul başarısını yükselttiğinin kanıtlandığı belirlendi. Yeterli ve dengeli beslenebilmek adına her gıda grubunu tüketmeye gereksinimimiz var. Süt, et, tahıl, meyve, sebze, yağ ve şekerlerden belirlenen besin grupları arasında yalnızca süt enerji oluşmasında etkili olan karbonhidrat, protein ve yağı birlikte içeriyor. 

Sütün enerji veren bir içecek olmasının yanı sıra bağışıklık sistemi bakımından da önemi çok büyük. Mevsim değişimiyle beraber görülen bağışıklık sisteminin zayıflaması neticesinde üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış olurken, içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi mevcut sütün tüketilmesi, grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıklarının engellenmesinde önemli etki sağlıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için  sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal