Saç Dökülmesini Önlemek İçin Saçı Kestirmek mi Gerekir?

Özellikle mevsim geçişlerinde saçlar daha fazla dökülür. Bunun önüne geçmek için saç bakım rutininizi değiştirmeniz veya saçlarınızı kısalttırmanız gerekebilir.

21.09.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 21.09.2019-09:39)

Yazın etkisinden artık çıkmaya başladığımız günlerde saçlar da yeni bir bakım rutini istiyor. Dökülmelerin arttığı mevsim geçişlerinde bu durumu önlemek için özel bakım şart.

YEDİĞİNİZ ŞEYLERE DİKKAT

Yediğiniz içtiğinnizin saç sağlığınıza etkisi vardır. Sağlıklı beslenmek saçınız ve cildiniz için de önemlidir. Avokado, badem, hindistancevizi yağı, somon ve chia tohumu gibi yağ asitleri bakımından zengin yiyecekler ilave etmek sağlıklı saçları desteklemeye destek olabilir.

SAÇ GELİŞTİREN ÜRÜNLER

Saç uzamasıyla formüle edilmiş ürünlerin kullanılması saç dökülmesini önleyebilir, yeni büyümeyi destekleyebilir. Ardından, daha uzun saçları uyarmaya destek olan büyüme etkileriyle zenginleştirilmiş malzemeler mevsimsel saç dökülmesi sırasında fark yaratabilir.

SAÇ KESTİRİLMELİ

Uzun saçı gergin ve sıkı bağlama ya da tarama sırasında köklere gelen çekme gücünü azaltmak gerekir. Saç dökülmesi mevsimsel hasardan oluşuyorsa, saçınızı kesmek saç dökülmesini azaltmasa da tararken sıkı bir şekilde bağlarken yıkarken eklenen hasarı aza indirgeyebilir. Fakat saç kesme kıl foliküllerine pozitif etki yapamaz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal