GSB Gençlik Kampı başvuruları ne zaman başlıyor ve bitiyor? Gençlik Kampı başvuru şartları 2022

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği 'Gençlik Kampları'na ilişkin başvuru süreci, kampa dahil olmak isteyen adaylar tarafından yakında takip ediliyor. 2022 yılı için başvuruların başlayıp başlamadığını merak eden adaylar, Gençlik Kampı başvuruları ne zaman başlıyor ve bitiyor? sorusuna yanıt ararken aynı zamanda 2022 yılı Gençlik Kampı başvuru şartlarını da sorguluyor.

10.05.2022-10:19 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-10:19) GSB Gençlik Kampı başvuruları ne zaman başlıyor ve bitiyor? Gençlik Kampı başvuru şartları 2022

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde kültürel, sosyal ve sportif gelişimi hedef tutarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 'Gençlik Kampı' hakkında merakla beklenen açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamp başvurularının başlatıldığını ve başvuru sırasında belirlenen 22 yaş sınırını 25'e yükselttiklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Kampı'na ilişkin kararları açıklarken kamp başvurularının başlatıldığını ve gençlerden gelen talepler doğrultusunda ise daha öncesinde kampa katılma yaşı olarak belirlenen 12-22 yaş aralığı ile ilgili değişikliğe gidildiğini ve bu yaş aralığını 25'e yükselttiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı içinde yaklaşık olarak 200 bin gencin Gençlik Kamplarında ağırlanacağını ve onlara spordan kültür faaliyetlerine kadar geniş bir yelpaze içinde çok sayıda hizmetin verileceğini ifade etti.

Gençlik Kampı başvuru şartları 2022

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Kampı son başvuru tarihi

2022 yılı için düzenlenecek olan Gençlik Kamplarına başvurular 9 Mayıs tarihinden itibaren başlatıldı. Yaş sınırının 25'e yükseltildiği başvuruların Temmuz ayına kadar devam edeceği bildirildi.

Gençlik Kampı başvuru şartları 2022

* Ailede aylık net gelirinin asgari ücretin altında olması,

* Adayların, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik merkezlerine ya da genç gönüllüler web sitesine üye olması,

Kampa katılım sağlamak amacı ile 3 yıl başvuru yapması halinde kampa gitmek için hak kazanamamış olanlara öncelik tanınacak. Gençlik kampı başvurusu olumlu sonuçlanan gençler, kampa katılım belgelerini kesin kayıtların yapıldığı süreçte gençlik merkezlerine ibraz edecekler. Söz konusu belgeler ise gençlik merkezlerinde muhafaza edilecek.

Kampa katılım belgesini ibraz etmeyen gençlerin başvuruları iptal edilecek ve onların yerine yedek listeden kampçı ataması yapılacak.

Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olanların başvuru yapması halinde, bu gençlerin kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecek.

Gençlik kampına katılacak olan gençlerin atamaları ise, 'Kamp Otomasyon Sistemi'nden yapılacak.

2022 Gençlik Kampı başvurusu nasıl, nereden yapılır?

2022 Gençlik Kampı başvuruların on-line olarak yapılacak ve başvurular https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal