Gram altın ve dolar için uzman isim tarih verdi: 10 gün sonra piyasada büyük rüzgarlar esecek!

Gram altın ile doların seyrinin ne olacağı merakla beklenirken, ALB Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı, bir sonraki ay gerçekleştirilecek olan Fed toplantısında faiz artışı gelmesi halinde dolar/TL’de 15 liranın görülebileceğini belirtirken altının gram fiyatı içinse, “Yeni zirveler görme ihtimalimiz bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

23.04.2022-14:15 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-16:25) Gram altın ve dolar için uzman isim tarih verdi: 10 gün sonra piyasada büyük rüzgarlar esecek!

Altının ons fiyatı, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın sert açıklamalarından sonra dün düşüşe geçti. Powell gerçekleştirdiği konuşmada, 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Fed toplantısında 50 baz puanlık faiz artışı sinyali vermişti.

Dolarda 15 lira sesleri

“Dolar/TL paritesinin bundan sonraki seyrinde yurt içinde uygulanacak makro ihtiyati ekonomik tedbirler belirleyici olmalı. Yeni maliye ürünleri ile TL tarafında değer kazancı devam edebilir” ifadelerini kullanan Çayırlı, “Teknik anlamda 15 TL seviyesi psikolojik direnç bölgesi oluşturmuş durumda. Bu bölgenin üzerine geçilmediği sürece dolar/TL paritesindeki hareketlerde yatay bandın korunduğunu görme ihtimalimiz daha yüksek. Önümüzdeki ayın başında yapılacak olan Fed toplantısında faiz artışı yapılması durumunda Dolar Endeksi 101 seviyesini de geçerse o zaman dolar/TL kurunda 15 TL bölgesi üzerinde hareketler görebiliriz.” dedi.

Gram altın ve dolar için uzman isim tarih verdi: 10 gün sonra piyasada büyük rüzgarlar esecek!

Gram altın fiyatı senaryosu

Gram altın fiyatlarında yeni rekorlar gelebileceğinin altını çizen Çayırlı şöyle dedi:

 “İlerleyen süreçte ons altındaki değer kazancının devam etmesi yahut Dolar Endeksi’nin kuvvetlenmesiyle dolar/TL paritesinde yükseliş yaşanması durumunda; gram altın fiyatında da yeni zirveler görme ihtimalimiz bulunuyor. Ons altına benzer bir şekilde jeopolitik riskler ve resesyon algısında bir azalma meydana gelirse gram altın fiyatlarında da satış baskısının ön plana geçmeye başladığını görebiliriz.”

Gram altın ve dolar için uzman isim tarih verdi: 10 gün sonra piyasada büyük rüzgarlar esecek!

Alım için en uygun enstrüman altın

Bu kritik zamanda yatırımcıların özellikle enflasyona karşı direnen enstrümanlara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çayırlı, “Yatırımcıların bulunduğumuz dönemde dikkat etmesi gereken en önemli husus; yükselen enflasyona yenilmeyecek yatırım enstrümanlarını tercih etmek olabilir. Enflasyonist ortamda doğru yatırım enstrümanı bulmanın en kolay yolu ise yükselen fiyatlar arasında fiyatı geride kalmış, yani enflasyonist ortamın fiyatlamalarını henüz gerçekleştirmemiş olan enstrümanlar olabilir. Bu enstrümanlar arasında altın en ucuz kaldığını düşündüğümüz enstrümanlar arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal