Hayat Katılım Bankası ne zaman açılacak? Hayat Katılım kimin, sahibi kimdir?

Türkiye’nin ilk dijital katılım bankası olacak olan Hayat Katılım Bankası hakkındaki araştırmalar sıklaştı. Peki Hayat Katılım Bankası ne zaman açılacak? Hayat Katılım kimin, sahibi kimdir? Merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

23.04.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-12:30) Hayat Katılım Bankası ne zaman açılacak? Hayat Katılım kimin, sahibi kimdir?

Türkiye’ye kurulan en yeni banka olan Hayat Katılım Bankası’nın kuruluş izni Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından verildi. BDDK’nın hazırladığı ve Resmi Gazete’de bu sene yayımlanarak yürürlüğe giren ‘’Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik" kararı kapsamında ilk kuruluş iznini alan banka Hayat Katılım Bankası oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk dijital katılım bankası unvanına sahip olacak olan Hayat Katılım Bankası hakkındaki araştırmalar sıklaştı.

Hayat Katılım kimin, sahibi kimdir?

İlk dijital katılım bankası olacak olan Hayat Katılım Bankası Hayat Holding AŞ, Hayat Kimya AŞ, As Tüketim Malları AŞ, Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi AŞ ve Limaş Liman İşletmeciliği AŞ'nin ortakları olduğu bir banka olacak. Garanti Bankası ise yeni çıkan düzenleme kapsamında Hayat Katılım Bankası’nın iç kontrol sistemi konusundaki süreçlerde bankanın ortaklarına destek ve danışmanlık yapacak.

Hayat Katılım Bankası

Hayat Katılım Bankası ne zaman açılacak?

Hayat Katılım Bankası’nın ne zaman açılacağı konusunda henüz resmi bir gelişme yaşanmadı. Konu hakkında yaşanacak son dakika gelişmeleri anında haberimizde olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal