Enflasyon altında ezilen üniversitelilere karşılıksız burs müjdesi! Başvuru yapan öğrencilere 3200 TL burs verilecek

Son aylarda iyice artan enflasyon rakamları altında ezilen üniversitelilere karşılıksız burs müjdesi geldi. Buna göre başvuru yapan öğrencilere 3200 TL burs verilecek. İşte konunun detayları...

22.04.2022-14:25 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-15:45) Enflasyon altında ezilen üniversitelilere karşılıksız burs müjdesi! Başvuru yapan öğrencilere 3200 TL burs verilecek

Türkiye’de döviz kurlarında yaşanan artış ve yaklaşık 2 aydır devam eden Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle enflasyon rakamları oldukça yükseldi. Her ne kadar dünya genelinde bir enflasyon artışı söz konusu olsa da Türkiye’de enflasyonun ağırlığı diğer ülkelerden daha fazla oldu. Hayat pahalılığı her kesimden insanı zorlarken özellikle herhangi bir işte çalışmayan ve eğitimlerine devam etmeye çalışan üniversite öğrencilerini oldukça zorluyor. Bir yandan eğitim masraflarını bir yandan günlük ihtiyaçlarını karşılamak isteyen öğrenciler ailelerine daha az yük olmak için burs veren kurumları araştırmaya devam ediyor. Bu konuda öğrencilere müjdeli haber ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre İzmir’de eğitim gören üniversite öğrencilerine karşılıksız olmak üzere 3200 TL burs verilecek.

Enflasyon altında ezilen üniversitelilere karşılıksız burs müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de üniversite okuyan fakat maddi olarak kendine yetemeyen öğrenciler için harekete geçti. Buna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 aylık eğitim dönemi için öğrencilere aylık 400 TL olmak üzere toplamda 3200 TL burs verecek. Öğrenciler aldıkları bu burs için geri ödeme yapmayacak.

Karşılıksız burs

İzmir Büyükşehir Belediyesi burs başvuru şartları nelerdir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maddi yetersizlikleri olan öğrencilere verdiği 3200 TL’lik burslar sadece belediyenin resmi internet sitesi üzerinden alınacak. İşte burs başvurusu için gereken şartlar:

- Öğrenci ve ailesinin İzmir’de ikamet etmesi

- 18-25 yaş aralığında olmak

- Maddi olarak kendine yetememek

- Aktif önlisans veya lisans eğitimi görmek

- Not ortalamasının 4 üzerinden en az 2, 100 üzerinden ise en az 53 olması

- Özel üniversitelerde okuyanların yüzde 100 burslu okuyor olması

- Her haneden bir öğrencinin başvurması şartları aranıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal