İŞKUR'dan binlerce işsize nakdi destek müjdesi! E-Devlet'ten başvurana günlük 163 TL ödeme yapılıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yurt içinde işsiz vatandaşlar için başlatılan iş başı eğitim projeleriyle hem işsiz vatandaşları iş istihdamına sağlıyor hem de günlük 163 TL gibi rakamla ekonomilerine destek oluyor.

22.04.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-13:16) İŞKUR'dan binlerce işsize nakdi destek müjdesi! E-Devlet'ten başvurana günlük 163 TL ödeme yapılıyor

Türkiye genelinde işçi istihdamın daha artmasına destek sağlayan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2022 yılı içinde de devam ettirdiği 'İşbaşı Eğitim Programları' ile hem işsizlere hem de öğrencilere nakdi destek sağlıyor. Yurt içinde farklı işkolları için istihdam sağlamaya hedefli başlatılan programlara katılanlar hem iş alanında önü açılıyor hem de günlük 163 TL ücret alıyor.

İŞKUR tarafından geliştirilen İşbaşı Eğitim Programları ile birlikte başlatılan meslek edinme kurslarında işsizlik ödeneği alan ve halen eğitimi devam eden öğrencilerin de yararlanabildiği açıklandı. Yalnızca 15 yaş sınırının konulduğu programlara katılım gösterenler tecrübeleri ve yeteneklerine göre kursiyer olarak devam ettiriliyor ve her kursiyerin mevcut durumlarına göre de yevmiye ücretleri değişiyor.

E-Devlet'ten başvurana günlük 163 TL ödeme yapılıyor

E-Devlet'ten başvurana günlük 163 TL ödeme yapılıyor

İŞKUR'un meslek edinme kursları ile ilgili programlarda günlük olarak ödenen ücretler de açıklandı. İş arayan ve İŞKUR'un MEK programına katılan herkese günlük 163,59 TL ödeme yapıldığı bildirilirken iş arayan öğrencilere günlük 122,69 TL ödeme yapıldığı belirtildi. İşsizlik ödeneği alan ve MEK programlarına da dahil olanalar da günlük yevmiye ücretlerinden faydalanabiliyor. Onlara da İŞKUR program kapsamında 81,80 TL ödenek sağlıyor.

İşbaşı Eğitim Programları Başvuru Şartları

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

* İŞKUR’a kayıtlı olmak

* Emekli maaşı almıyor olmak

* Daha önce, MEK kapsamında aynı işkolunda istihdam edilmemiş olmak

* Özel şartları sağlıyor olmak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal