Gram altın düşecek mi? Altın yatırımcılarına uzmanlardan kritik uyarı: O tarihe kadar temkinli davranın

Altın fiyatları haftaya yükselerek girdi. Gram altın son dakika itibarı ile yükselişini sürdürürken an itibarı ile 918 lira seviyelerinden işlem görüyor. Peki altın fiyatları yükselişini sürüdürecek mi? Altın yatırımcılarına uzmanlardan kritik uyarı geldi. Uzmanlar, Rusya-Ukrayna savaşına yönelik haber akışının emtia fiyatlarında oynaklığı artırabileceğine dikkati çekerek, yatırımcıların temkinli davranmasının faydalı olabileceğini söyledi.

21.03.2022-12:29 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-15:32) Gram altın düşecek mi? Altın yatırımcılarına uzmanlardan kritik uyarı: O tarihe kadar temkinli davranın

Altın fiyatları yükselişini sürdürecek mi?  Uzmanlar, Rusya-Ukrayna arasında gerçekleşen savaşa dikkat çekerek yatırımcıların temkinli olması gerektiğini belirtirken, 'Eğer Minsk Anlaşması benzeri bir anlaşma veya ateşkes sağlanırsa altın fiyatları için o zaman sert düşüş görebiliriz' açıklamasında bulundu. 

Gram altın kaç TL?

Altının gram fiyatı haftanın ilk işlem gününde 916 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda ons altın ise bin 923 dolarda konumlanmış durumda.


Çeyrek altın ne kadar?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın ise bugün bin 488 liradan geri alınırken bin 510 liradan da satışa sunuluyor.

Cumhuriyet altını ne kadar?

6 bin lira seviyesinde dengelenme aşamasında olan cumhuriyet altını ise bugün 5 bin 942 liradan geri alınırken 6 bin 53 liradan da satışa sunuluyor.

Altının yeni haftayı hangi seviyede kapatacağı ise Cuma günü ortaya çıkacak.

Ons altın kaç TL?

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1.925 dolardan işlem görüyor.

Analistler, hafta boyunca Rusya-Ukrayna savaşına yönelik haber akışının emtia fiyatlarında oynaklığı artırabileceğine dikkati çekerek, yatırımcıların temkinli davranmasının faydalı olabileceğini söyledi.


Altın yükselecek mi?

Altın ve Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, milyonların merak ettiği 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi' sorusunu cevapladı.

Enflasyondan korunmak için altın alıyorlar

Rusya Ukrayna arasındaki gelişmelerin altın için kritik derecede önemli olduğunu vurgulayan uzman isim, 'Rusya Ukrayna krizi küresel düzeyde enflasyon beklentilerini artırdı. Küresel düzeyde artan enflasyon baskısı da altın fiyatları için destek oluyor. Alıcıların büyük bir kısmı enflasyondan korunma güdüsüyle altın alımı yapıyor' açıklamalarında bulundu. 

Ateşkes gerçekleşirse altın çakılır

Ergezen, 'Rusya Ukrayna arasındaki savaşın kalıcı ateşkes ve iyimserlik tablosu var olmadığı sürece spot altın fiyatları için 1.868 dolar bandının daha aşağının olası olduğunu ön görüyorum. Eğer Minsk Anlaşması benzeri bir anlaşma veya ateşkes sağlanırsa altın fiyatları için o zaman sert düşüş görebiliriz' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal