Göztepe satıldı mı? Rasmus Ankersen kimdir, ne iş yapıyor? Göztepe’nin yeni sahibi kim olacak?

2022-2023 sezonunda Spor Toto 1. Lig'de yer alacak olan Göztepe'nin devir işlemleri neredeyse tamamlandı. Diğer taraftan, Göztepeli taraftarlar taraftarı oldukları takımın kime satıldığını ve yeni sahibinin kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki, İzmir temsilcisinin yeni patronu Rasmus Ankersen kimdir, ne iş yapıyor? İşte Danimarkalı iş insanı Ankersen hakkında bilgiler.

06.06.2022-11:00 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-12:11) Göztepe satıldı mı? Rasmus Ankersen kimdir, ne iş yapıyor? Göztepe’nin yeni sahibi kim olacak?

Süper Lig takımlarından Göztepe, geçtiğimiz sezonda 19. takım olarak küme düştü ve Süper Toto 1. Lig takımları arasına yerleşti. Diğer taraftan da kulüp yönetiminde el değiştirme işlemleri başlatılmış ve kulüp hisselerinin sahibi Mehmet Sepil'in tüm görevlerinden istifa etmesi donrası Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen ile görüşmeler hızlandırılmıştı.

Yapılan görüşmeler sonrası Göztepe kulübü, Rasmus Ankersen ile anlaşmaya vardı ve kulüp ile kulübün yeni patronu arasında resmi imzalar atıldı. Bu anlaşma ile birlikte Göztepe, Türk futbol tarihinde yabancı yatırımcıya sahip olan ilk kulüp olmuş oldu.

Göztepe satıldı mı

Süper Lig'de 5 sezonluk macerası sonrası 2022-2023 sezonunda Spor Toto 1. Lig takımları arasına giren ve yeni mücadelesine burada başlayacak olan Göztepe, yeni sezon hazırlıklarına da yeni sahibi ile başlayacak. İzmir temsilcisinin devir işlemleri sonrasında ise özellikle Gözteepli taraftarlar, taraftarı oldukları takımı satın alan Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen hakkında bilgi toplamaya başladılar.

Rasmus Ankersen kimdir, ne iş yapıyor?

Göztepe Spor Kulübü'nün yeni patronu Rasmus Ankersen, 22 Eylül 1983 yılında Danimarka'nın Tjorring şehrinde doğan ve 18 yaşındayken giydiği Midtjylland forması ile çıktığı ilk maçında ciddi sakatlanan ve bu sakatlıkla birlikte futbol hayatı sona eren Rasmus Ankersen, futboldan kopmadı ve Midtjylland'ta teknik adamlık görevine getirildi. Danimarka'da Midtjylland takımını efsane takım olarak anılmasını sağlayan Rasmus Ankersen, yaşının genç olmasına rağmen futbola yapmış olduğu yatırımlar ile adını tüm dünyaya duyurdu.

Rasmus Ankersen kimdir

Danimarka’da Midtjylland takımın sorumlusu olarak göreve getirildikten sonra takımını uluslararası alanda başarıya taşıyan Ankersen, kulübü şampiyon yaptı ve Avrupa arenasına çıkmasını sağladı. 39 yaşındaki Danimarkalı iş insanı, daha sonra rotayı İngiltere’ye çevirdi ve ilk önce Brendford’ta görev alarak takımı yaklaşık olarak 6 yıl kadar yönetti. Ankersen döneminde Brendford kulübü 74 yıllık tarihi boyunca ilk defa Premier Lig’e yükselirken o sırada İngiltere’de Sport Republic isimli spor fonunun kurucu ortaklarından olan Rasmus Ankersen, 2021 yılında Southampton’ın da yeni patronu oldu.

Danimarkalı iş insanı Ankersen'in 6 aydır Göztepe kulübü yönetimi ile bir görüşme içinde olduğu öğrenilirken, resmi imza aşamasına kadar gelinen görüşmeler sonrası İzmir’in 1925 yılında kurulmuş olan ve 97 yıldır İzmir'i temsil eden Göztepe'nin Türk futbol tarihinde ilk yabancı yatırıma sahip olan takımı olarak da anılmaya başlandı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal