Google Play'den kullanıcılara önemli uyarı! Uygulamalar kişisel bilgileri çalıyor

Android işletim sistemine sahip cihazların uygulamalarını indirdiği Google Play’den kullanıcılar önemli bir uyarı geldi. Yapılan uyarıya göre bazı uygulamalar kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

26.03.2022-23:42 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-23:42) Google Play'den kullanıcılara önemli uyarı! Uygulamalar kişisel bilgileri çalıyor

Son yıllarda pek çok teknoloji şirketinin başını ağrıtan verilerin çalınma sorunu şu sıralarda Google Play’in başını belaya sokabilir. Google Play’den yapılan açıklamaya göre mağaza içinde yer alan bazı uygulamalar kullanıcıların kişisel bilgilerini çalarak maddi çıkarlarla satışa sunabilir. Çalınan veriler arasında Whatsapp, Twitter, SMS, fotoğrafların da yer aldığı ifade ediliyor. İnsanlar ise bu önemli verileri hangi uygulamaların çaldığını gündemlerinin en üst basamaklarına almış durumda

Google Play'den kullanıcılara önemli uyarı

Google Play, yaptığı açıklamasında verileri çalan uygulamaların acil olarak silinmesi gerektiği belirtildi. Yaklaşık iki milyon civarında kullanıcının cihazında bulunan bu uygulamaların ABD, Avrupa, Türkiye ve pek çok Afrika ülkelerinde kullanıldığı öğrenildi. İddialara göre sporcuların kullandığı uygulamalardan birisi olan Pedometer, kişilerin en önemli bilgilerini kullanıcılar farkında olmadan onlardan çalıyor. Çaldıkları bu verileri Ethereum madenciliğinde kullanan uygulamanın sadece 1 kişiden en az 2.000 TL gelir elde ettiği de ifade edildi.

Google Play

Accurate scanning of QR code uygulaması da verileri çalan uygulamalardan birisi. Bu uygulama kullanıcıların tarayıcı geçmişlerini kaydedebiliyor ve banka verilerine QR kod sisteminden ulaşılabiliyor.

Syntheniz Z, kullanıcıların verilerini gizlice çalan uygulamalar arasında yer alıyor. Bu uygulama kendisine giriş yapan kişilerin banka hesaplarına ulaşarak kendisi adına sanal kartlar oluşturuyor. Bununla birlikte fotoğraflar, Whatsapp yazışmaları, Twiter hesabında yer alan kişisel bilgiler de çalınma tehlikesiyle karşı karşıya.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal