Google Doodle nedir, ne zaman ortaya çıktı? Google Doodle ne zaman kuruldu? Google’dan Dünya Kadınlar Günü’ne özel doodle

Google, ana sayfasında bugün için hazırladığı ‘’doodle’’ ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir jest yaptı. Bu gelişme sonrası Google Doodle hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki Google Doodle nedir, ne zaman ortaya çıktı? İşte 2024 Google Doodle tarihçesi…

08.03.2024-11:53 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-11:53)

Dünya Kadınlar Gününe özel olarak bir jest de Google’dan geldi. Google, ana sayfasında bugün için hazırladığı ‘’doodle’’ ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir görsel paylaştı. Doodle’a tıklandığında kullanıcılar, Dünya Kadınlar Gününe ait bilgi ve haberlerin yer aldığı bir sayfaya yönlendiriliyor. Peki Google Doodle nedir, ne zaman ortaya çıktı?

Google Doodle nedir?

Google Doodle'lar genellikle belirli bir tarihi olaya, önemli bir kişinin doğum gününe veya kültürel bir tema gününe uygun olarak tasarlanır. Bu doodlelar, tarih ve tema uyumuyla kullanıcılara ilginç bilgiler sunar. Google Doodle'ların görsel estetiği ve yaratıcılığı, sanatseverlerin ve tasarım tutkunlarının ilgisini çeker. 

Google Doodle nedir, ne zaman ortaya çıktı? Google Doodle ne zaman kuruldu? Google’dan Dünya Kadınlar Günü’ne özel doodle

Google, her doodle tasarımında özenle seçilmiş renk paletleri ve detaylı çizimleriyle dikkat çeker. Google Doodle'lar sadece görsel bir şölen sunmakla kalmaz, aynı zamanda eğitici ve bilgilendirici içeriklerle de doludur. Kullanıcılar, doodle'ları tıklayarak o günün konusuyla ilgili daha fazla bilgi edinebilirler.

Google Doodle, ulusal ve uluslararası özel günleri, bayramları, yıl dönümlerini ve önemli kutlamaları renkli grafiklerle kutlar. Bu özel günler, dünya genelindeki kullanıcılara hitap eder. Bazı Google Doodle'lar, interaktif özelliklere sahiptir. Kullanıcılar, fareleriyle veya dokunmatik ekranlarıyla doodle'lar üzerinde etkileşimde bulunabilir, oyunlar oynayabilir veya animasyonları keşfedebilirler.

Google Doodle ne zaman kuruldu?

Google Doodle, 1998 yılında Larry Page ve Sergey Brin tarafından Burning Man Festivali'ni duyurmak amacıyla tasarlandı. O günden bu yana Google Doodle, dünyanın dört bir yanındaki önemli olayları kutlayarak ve renklendirecek şekilde evrim geçirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal