Hummalı çalışma başladı: Geleceğin moda teknolojileri İstanbul’da sergilenecek!

Dünya’da tekstil alanında büyük gelişmeler kaydeden Türkiye, atılımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin konfeksiyon makine üreticileri ve ünlü markaların temsilcileri, GarmentTech İstanbul Konfeksiyon, Nakış Makineleri Yedek Parça ve Yan Sanayi Fuarı için Teknik Fuarcılık ile iş birliği yaptı.

07.03.2024-11:22 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-18:10) Hummalı çalışma başladı: Geleceğin moda teknolojileri İstanbul’da sergilenecek!

Konfeksiyon alanında yapılacak olan bu iş birliği aynı zamanda GarmentTech İstanbul Fuarı'nın ilki olacak ve İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenleneceği öğrenildi. GarmentTech İstanbul Fuarı Danışma Kurulu üyelerinin destekleri ve Konfeksiyon Otomasyon ve Makine İmalatçıları Derneği'nin (KOMİD) iş birliği ile düzenlenecek GarmentTech İstanbul Fuarı profesyonel ziyaretçilere ve küresel alıcılara ev sahipliği yapması bekleniyor.

Giyime dair tüm teknolojiler sergilenecek!

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, giyim sektörünü yakından takip edenlerin beklediği tarih de 25-28 Haziran 2025'te düzenleneceği kaydedildi. GarmentTech İstanbul Fuarı'nda, dikişten kesime, ütüleme sistemlerinden paketlemeye, nakıştan baskıya kadar konfeksiyon ve hazır giyim üretiminde kullanılan tüm teknolojiler sergilenecek. Sektörü yönlendirenlerin önemli misafirlerin olacağı fuarda özellikle AR-GE ve inovasyona ağırlık veren yerli ve yabancı üreticilerin küresel alıcılarla buluşacağı öğrenildi. Ayrıca yeni teknolojileri uygulamak ve yatırımlarına yön vermek isteyen sektör profesyonellerini misafir edecek.

‘‘Türkiye bir tekstil ülkesidir!’’

GarmentTech İstanbul Konfeksiyon, Nakış Makineleri Yedek Parça ve Yan Sanayi Fuarı için Teknik Fuarcılık ile iş birliği yaptı.

Teknik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Necip Güney, 30 yılı aşkın süredir konfeksiyon ve tekstil makine sektöründe fuarcılık alanında faaliyet gösterdiklerini belirterek, Türkiye'nin bir tekstil ülkesi olduğuna dikkati çekti. Güney, "Üç milyona yakın çalışanımız var. Dünyada rekabet edilebilir kalite anlamında Türkiye çok ileri düzeyde’’ dedi.

‘‘Sektör teknolojiyi takip etmeli!’’

Hayat daima bir değişim ve dönüşümde olduğunu dolayısıyla teknolojinin hızlı değişimini sektördekilerin de takip etmesi gerektiğini vurgulayan Güney, 2025'te yapacakları GarmentTech Fuarı'nın yeni teknolojilerin teşhir edileceği bir fuar olduğunu dile getirdi. Yurt dışı için vize problemi olabileceğine değinen Güney, Avrupa'da yapılan fuarların, yaşanan vize problemleri nedeniyle ziyaretçi grafiğinde düşüş olduğunu aktardı. Fakat şunu da belirtmekte de fayda var. İstanbul'daki fuarlarda uluslararası ziyaretçilerin her geçen gün arttığını söyleyen Güney, "Bu fuarımızda Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu, Afrika, diğer taraftan Bangladeş, Pakistan, Hindistan'dan da çok yoğun bir şekilde ziyaretçi beklentimiz var’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kalitesi başka bir yerde yok!

GarmentTech İstanbul Konfeksiyon, Nakış Makineleri Yedek Parça ve Yan Sanayi Fuarı için Teknik Fuarcılık ile iş birliği yaptı.

Düzenlenecek olan fuarda yatırımcı beklentilerinin de yüksek olduğunu belirten Güney, sözlerine şu şekilde devam etti: "Kalite konusunda bazı markalar ucuz iş gücünden dolayı farklı pazarlara yöneldiler. Biz bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Son birkaç aydır bu çok yoğun yaşanmaya başladı. Bangladeş'e, Mısır'a gidenler var. Fakat Türkiye kalitesini tutturamıyorlar. Türkiye kalitesini tutturamadıkları için geri dönüyorlar. Burada biz her ne kadar pahalı da olsak yine de kalitemizden dolayı tercih sebebiyiz.’’ 

‘‘Başarılı olacağız!’’

Konfeksiyon Otomasyon Makine İmalatçıları Derneği (KOMİD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Akın’da açıklamalarda bulundu. 2025'te başarılı uluslararası nitelikte bir fuar yapmak arzusunda olduklarını dile getirerek, "İthalatçı makineciler ve biz bir araya gelerek beraber karar verdik. Bu fuarın neticesinde başarı almak mecburiyetindeyiz ve başarılı olacağımıza inanıyoruz. Yurt dışında üyelerimiz var. Daha önceki fuarlara katılarak kendimizi tanıttık. Teknik Fuarcılık TÜYAP'ın beraber olduğu bir grup. Netice itibarıyla biz inanıyoruz. Aynı desteği bize devam ettirecekler ve başarılı olacağız" dedi.

Türkiye’ye ciddi döviz girişi olacak!

GarmentTech İstanbul Konfeksiyon, Nakış Makineleri Yedek Parça ve Yan Sanayi Fuarı için Teknik Fuarcılık ile iş birliği yaptı.

Türkiye’nin konumu ve kalitesine değinen KOMİD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kılıç da ülkemizin konfeksiyon üretimi konusunda hem coğrafi hem jeolojik olarak önemli ve kritik noktada bir ülke olduğunun altını çizerek, "Uçakla üç saatlik mesafede elliden fazla ülke ve bunların bir çoğunda konfeksiyon üretimi var. Biz bu ülkelere ihracat gerçekleştiren, yıllardır çalışan bir firmayız. Dolayısıyla bu fuarın en uygun yapılabileceği yerdeyiz. Bu avantajı kullanmamız lazım. Bu fuar sayesinde Türkiye'ye yabancı yatırımcıların gelmesini bekliyoruz. Türkiye'den yurt dışına özellikle konfeksiyonun çok güçlü olduğu Asya ve Güney Asya ülkelerine makine ihracatının gerçekleşmesi sonucunda ülkeye ciddi bir döviz girişi olacak’’ şeklinde konuştu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal