ABD KAAN’ı dilinden düşürmüyor: Her türlü muharebede üstünlük sağlayabilir

Türkiye’nin yerli savaş uçağı KAAN, ABD’de gündem olmaya devam ediyor. Son olarak ABD’deki Düşünce Kuruluşu Atlantik Konseyi, KAAN’ın özellikle Rusya Ukrayna savaşında kilit rol oynayabileceğine vurgu yaptı. İşte detaylar…

07.03.2024-09:37 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-17:34)

Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde sahne alan yerli savaş uçağı KAAN, ABD’de yeniden gündeme oturdu. Amerikan Düşünce Kuruluşu Atlantik Konseyi tarafından yapılan analizde KAAN hakkında, "Ankara, Ukrayna'ya Rusya'nın topraklarından çıkarılması için yardım etti. Ancak şimdi bu ortaklığı genişletme, böylece Karadeniz’in ve genel olarak Avrupa’nın güvenliğini sağlama fırsatı var" sözleri kullanıldı. Analizde ayrıca Türkiye ile Ukrayna arasındaki silah ihracatına dikkat çekildi.

ABD KAAN’ı dilinden düşürmüyor

CNN Türk’ün haberine göre; Yazıda Türk SİHA'larına vurgu yapılarak, Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının Kiev savunmasındaki önemine değinildi. Düşünce kuruluşunun analizi, KAAN jetlerinin dünya geneline yayılabileceği önemli bir tahminle birlikte, Türkiye'nin ilk yeni nesil savaş uçağının ilk uçuşuna da atıfta bulundu. 

ABD KAAN’ı dilinden düşürmüyor: Her türlü muharebede üstünlük sağlayabilir

Analizde, "Ankara'nın, Rusya ve Çin'in üretip sattığı savaş uçaklarına alternatif sunabilecek KAAN jetlerinin bir kısmını ihraç etmeyi planladığı" belirtilerek, "Türkiye, daha fazla KAAN jetini kullanıma soktuğunda ve F-16 filosunu genişlettiğinde, Ukrayna'ya ikinci el F-16'larla destek sağlayabilir" yorumu da yer aldı. KAAN'ın savaşta önemli bir rol üstlendiğine vurgu yapılan analiz, "KAAN'ın, her türlü havadan havaya ve havadan yere muharebe ihtiyaçları için üstün yeteneklere sahip olduğunu" belirtiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal