Google Android deprem sistemi nedir? Android deprem uyarısı nasıl açılır? 2024 Google Android deprem bildirimi açma

Türkiye’de son günlerde farklı noktalarda meydana gelen depremler sonrasında Google Android deprem uyarı sistemi hakkında araştırmalara başladı. Google Android Deprem Uyarı sistemi, depremleri önceden belirtmesiyle dikkat çekiyor. Peki Google Android deprem sistemi nedir? Android deprem uyarısı nasıl açılır? 2024 Google Android deprem bildirimi açma ve diğer detaylar…

05.03.2024-16:46 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-16:46)

Birkaç yıl önce Google tarafından Android cihazlarında devreye alınan Google Android deprem uyarı sistemi, son günlerde Çanakkale, Hatay ve Kahramanmaraş gibi yerlerde yaşanan şiddetli depremlerin ardından yeniden gündeme geldi. Sistemin Nasıl kullanıldığını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Google Android deprem sistemi nedir? Android deprem uyarısı nasıl açılır?

Google Android deprem sistemi nedir?

Google, 2021 yılında, Android cihazların donanımını kullanarak deprem algılama ağını oluşturmak üzere yeni bir sistem tasarladı. Bu ücretsiz sistem, depremden etkilenen bölgedeki insanların, bir deprem meydana gelmeden saniyeler önce uyarı alabilmesini hedefliyor. Android Deprem Uyarı Sistemi, kullanıcıların depremin merkezine ne kadar uzaklıktaysa o kadar erken uyarı almasını sağlıyor. Sistemin etkin olabilmesi için Android kullanıcılarının "Deprem uyarıları" özelliğini seçerek hassas konumlandırma özelliğini aktif etmeleri gerekiyor.

Google Android deprem sistemi nedir? Android deprem uyarısı nasıl açılır? 2024 Google Android deprem bildirimi açma

Android deprem uyarısı nasıl açılır?

Bu özgün sistemle tanışmak için telefonunuzun ayarlar bölümüne göz atın. Arama çubuğuna "konum" yazın ve bu seçeneği açın.

KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI'na dokunun.

Karşınıza çıkan ekranda, "Deprem Uyarıları" seçeneğine tıklayın. Bu seçenek açıksa, deprem uyarıları zaten aktif demektir. Eğer kapalıysa, bu ekrandan kolayca aktif hale getirebilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal