Gökyüzü neden kırmızı olur, neden pembe, kızıl, turuncu olur? Bugün hava neden kırmızı? gözüküyor?

Her ne kadar gökyüzünün kırmızı olmasını sevsek de aslında onun da bir anlamı var. Gökyüzü bazı zamanlar neden renkli olur, hangi zamanlarda bu renkler daha belirgin oluyor. Bugün gökyüzünün neden kırmızı olduğunu merak edenler için işte tüm detaylar.

16.03.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-14:37) Gökyüzü neden kırmızı olur, neden pembe, kızıl, turuncu olur? Bugün hava neden kırmızı? gözüküyor?

Gece gökyüzünün kırmızı kızıl renge bürünmesinin nedeni şehirde yaşamakta olan insan sayısının paralel olarak artması nedeni ile birlikte yapay ışık kaynaklarının yol açmış olduğu ışık kirliliği yüzündendir.Gece gökyüzünün kırmzıya bürünmesi zamanla gökcisimlerini görmemizide engelleyecektir.
Ayrıca güneş ışınların atmosfere girerken gaz moleküllerine ve toz parçalarına çarpıp dağılması, saçılması yüzünden de hava kırmızı renge bürünmüş olabilir. 

Gökyüzünün kırmızı olması deprem belirtisi midir?

Merak konusu olan diğer bir neden de gökyüzünün kırmızı olması deprem belirtisini mi gösterir mi? Eski zamanlarda çok sıkça gökyüzünün kırmızı olması deprem havası dense de bilim açısından bakıldığında bu durum sadece dehaletlerden ibarettir.

Doğarken ve batarken güneş ışınları atmosferin en üst yüzüylerine belli bir açıyla vurmaktadır.Mavi ve mor gibi dalga boyları kısa olanların renkleri hızlıca dağılırken, dalga boyları uzunca olan kırmızı ve turuncu dalga boyları yüzeye ulaşmayı başarabildiklerinden buda muhteşem bir görüntüyü ortaya koyar.

gökyüzü neden kırmızı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal