17 Mart Benzine indirim var mı? Mazota indirim geldi mi?

Son dakika haberlerinde gündemde olan benzin fiyatlarında indirim konusu araştırılmaya başlandı. Akaryakıt fiyatlarında indirim bekleyen vatandaş fiyatların değişimini araştırıyor. Benzin ve motorine indirim geldi mi? Benzin fiyatı ne kadar? Motorin fiyatı ne kadar? 17 Mart akaryakıt fiyatlarında son durum hakkında merak edilenler haberimizde.

16.03.2022-14:31 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-16:17) 17 Mart Benzine indirim var mı? Mazota indirim geldi mi?

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile akaryakıt fiyatlarında yaşanacak düşüşü hesaplayan EPGİS arasında gerilim gündeme geldi. Yaşanan bu durum sonrasında benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi arttı. 17 Mart benzin indirimi var mı? Benzin ve motorine indirim geldi mi? Güncel akaryakıt fiyatları haberimizde 

Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? 

17 Mart gecesinden itibaren geçerli olacak benzin ve motorin indirimi haberi geldi. Benzinde 1.66, motorinde ise 93 kuruş düşüş yaşandı. 

İstanbul'da 20,39 liradan 18,73 liraya düşecek. Motorinin litresi İstanbul'da 20,63 liradan 19,7 liraya inecek. Dün de motorinde 2,38 kuruşluk indirim yapıldı. 

Benzin ve motorine indirim geldi mi?

Benzin ve motorine indirim geldi mi? 

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrasında birçok ülke etkilenirken Türkiye, bu etkileşimi akaryakıt fiyatlarının artmasıyla yaşadı. Brent petrol 100 doların altına düşmesiyle litre fiyatlarında düşüş yaşanmaya başlandı. 

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler ele alınarak rafineriler tarafından hesaplamalar gerçekleşiyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal