16 Mart 2022 Çarşamba hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Mart 2022 hava tahmin raporunu yayımladı: Tarihte görülmemiş kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Mart 2022 Çarşamba hava tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre, yurt genelinde hava sıcaklığının düşmesi ve kuvvetli yağışın etkisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyarılarda bulundu. İşte 16 Mart Çarşamba hava durumu raporu…

16.03.2022-08:52 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-14:04)

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Türkiye'nin 16 Mart Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. 

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nu güneydoğusu ile Samsun, Ordu, Tokat, Erzincan, Iğdır ve Mardin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğu su, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. 

Kuvvetli yağış uyarısı 

Yağışların; Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Çığ tehlikesi uyarısı 

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Buzlanma ve don olayı uyarısı: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Kuvvetli rüzgâr uyarısı 

Rüzgârın; İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa, yer yer 70 km/sa), yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, kar örtüsüne sahip yüksek kesimlerde yerdeki karın savrulması sonucu tipi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı!

Meteoroloji fotoğrafları ve uydu görüntülerini inceleyerek hava tahminlerinde bulunan küresel , 19 Mart Cumartesi günü İstanbul'a yeni bir kuvvetli kar yağışı dalgasının geleceğini duyurdu. Ökten, meteorolojik bilgilerin kayıt altına alınmaya başlandığı 1836 yılından bu yana kayıtlara geçecek olan en geç soğuk ve karlı hava dalgasının yaşanacağını belirtti.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda: “İstanbul'da Cumartesi günü İskele babaları bile kar tutacak. Beklenen soğuk kuvvetlendi. Şehir tekrar bembeyaz olacak. 19 Mart günü meteorolojik kayıtların tutulmaya başlandığı 1836 yılından beri bu kadar geç bir tarihe ait en soğuk ve karlı gün yaşanacak...” ifadelerine yer verdi.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi 

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor. 

Çanakkale °C, 13°C 

Parçalı, zamanla çok bulutlu 

İstanbul °C, 8°C 

Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 

Kırklareli °C, 12°C 

Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 

Kocaeli °C, 12°C 

Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 

Ege Bölgesi 

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor. 

A.Karahisar °C, 8°C Parçalı, zamanla çok bulutlu 

Denizli °C, 15°C 

Parçalı ve az bulutlu 

İzmir °C, 16°C 

Parçalı ve az bulutlu 

Manisa °C, 15°C 

Parçalı ve az bulutlu 

Akdeniz Bölgesi 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor. 

Adana °C, 14°C 

Parçalı bulutlu 

Antalya °C, 16°C 

Parçalı ve az bulutlu 

Hatay °C, 12°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Isparta °C, 10°C 

Parçalı ve az bulutlu Batı Karadeniz Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevreleri ile gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. 

Ankara °C, 7°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Eskişehir °C, 9°C 

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı 

Kayseri °C, 2°C 

Parçalı bulutlu 

Konya °C, 4°C 

Parçalı bulutlu 

Batı Karadeniz Bölgesi 

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. 

Bolu °C, 8°C 

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı 

Düzce °C, 12°C 

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı 

Kastamonu °C, 7°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Zonguldak °C, 9°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Orta Ve Doğu Karadeniz Bölgeleri

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. 

Rize °C, 6°C 

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Samsun °C, 9°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Tokat °C, 6°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Trabzon °C, 6°C 

Çok bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan Van ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. 

Erzurum °C, -2°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Kars °C, -5°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Malatya °C, 5°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Van °C, -1°C 

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. 

Diyarbakır °C, 9°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Gaziantep °C, 7°C 

Parçalı bulutlu 

Siirt °C, 5°C 

Parçalı ve çok bulutlu 

Şanlıurfa °C, 9°C 

Parçalı bulutlu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal