Göçmenlerden Acı Haber: Yunanlar Tarafından Geri İtilen ve Donarak Ölen Göçmenlerin Sayısı 16’ya Yükseldi!

Edirne-Yunanistan sınırında Yunanlar tarafından geri itilerek soğuktan donan göçmenlerin sayısının 16’ya yükseldiği bildirildi. Bakan Soylu, hayatını kaybeden göçmenlerin kıyafetlerinin ve ayakkabılarının çıkartıldığını açıkladı.

03.02.2022-11:51 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-13:19)

Edirne sınırında Yunanların geri ittiği göçmenler soğuktan donarak öldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmenlerle ilgili haberi sosyal medya hesabından paylaşarak hayatını kaybeden göçmenlerin ayakkabılarının çıkartıldığını ve kıyafetlerinin ise soyulduğunu kaydetti. 

Yunanistan’ın sınırda geri ittiği göçmenlerden bir acı haber daha geldi. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 16'YA YÜKSELDİ

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, Yunanlar tarafından geri itilen ve soğuktan donarak yaşamını yitiren göçmenlerin sayısının 16’ya yükseldiği ifade edildi. 

BAKAN KOCA: İNSANLIK ÖLMEMELİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca söz konusu olayla ilgili Yunanistan Sağlık Bakanı Plevris’i hedef aldığı açıklamada, Edirne sınırında donarak hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili tepkisi ifade etti. Bakan Koca, soğuktan donarak hayatını kaybeden 11 göçmenin cansız bedeni ile karşılaştıklarını dile getirerek ‘İnsanlık ölmemeli’ dedi. 


GÖÇMENLER DONARAK HAYATINI KAYBETTİ

Söz konusu olayla ilgili yapılan açıklamada, İpsala'ya bağlı Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlıların geri ittiği ve bu nedenle soğuktan donarak hayatını kaybeden 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi. 

AYAKKABILARI ÇIKARILMIŞ, ELBİSELERİ SOYULMUŞ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sınırda donarak yaşamını yitiren göçmenlerin ayakkabılarının çıkarıldığını ve elbiselerinin de soyulduğunu kaydetti. Bakan Soylu, ‘AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun’ ifadelerine yer verdi. 


YUNANİSTAN BİR AN ÖNCE YASA DIŞI FAALİYETLERİNE SON VERMELİDİR

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Yunanlar tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden 12 göçmene ilişkin yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın bu şekilde yasa dışı faaliyetlerine bir an önce son vermesi gerektiğini ifade etti. Kıran, twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; ‘Türkiye, Yunanistan sahil güvenlik yetkililerinin tehlikeli biçimde mültecileri geri itmesine ilişkin uluslararası toplumu defalarca uyardı. Bu geri itme faaliyetleri özellikle havanın çok soğuk olduğu zamanlarda trajik sonuçlar doğuruyor. Yunanistan, bir an önce bu yasa dışı faaliyetlerine son vermelidir.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal