GNO coin nedir? GNO coin projesi ve yol haritası

Her geçen gün giderek genişleyen kripto para dünyasında bugünlerde GNO coin konuşuluyor. Ethereum üzerine kurulu tahmin pazarları için açık kaynaklı bir altyapı sağlamayı amaçlayan Gnosis, dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, GNOcoin nedir? GNO projesi ve yol haritasını sizler için derledik.

28.03.2022-23:32 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-23:32) GNO coin nedir? GNO coin projesi ve yol haritası

Gnosis, Ethereum ağı üzerinde merkeziyetsiz bir uygulama (dApp) olarak oluşturulmuş olan bir tahmin piyasası platformudur. Platform, bir Hollanda Borsasının dışında ayrıca bir multisig cüzdanı da içermektedir. Gnosis, bir tahmin piyasası oluşturmaktan daha çok kendi tahmin piyasası uygulamanızı oluşturmak için kullanabileceğiniz eksiksiz bir altyapı katmanı oluşturmaktadır.

GNO Coin nedir?

Gnosis, Ethereum üzerine kurulu tahmin pazarları için açık kaynaklı bir altyapı sağlamayı amaçlamaktadır.

GNO Coin

Tahmin piyasası, borsadan pek de farklı olmayan bir tür pazar yeridir.Fakat varlık ticareti yapmak yerine, kullanıcılar olayların sonucunu takas etmektedir. Genel olarak düzenleyiciler tarafından kısıtlanan kripto para birimlerinin, tahmin piyasalarının işleyişini merkezden uzaklaştırma ve dünya çapında erişimlerini açma potansiyeline sahip olduğuna inanılmaktadır.

Bu da, kullanıcıların açık bir piyasada olay sonuçlarını temsil eden kripto para birimleriyle ticaret yapmalarını sağlayan bir blok zinciri olan Gnosis tahmin piyasası platformunun arkasındaki fikirdir.

Olaylar ortaya çıktıkça ve sonuçlar daha da netleştikçe, Gnosis tokenları, kullanıcı tarafından tahmin edilene bağlı olarak değer kazanır ya da kaybeder.

Gnosis’in amacıysa yer aldığı bu pazardaki tahmin araçları, bilgi kaynakları ve tahmine dayalı varlıklar için standartlar olarak işlev görebilecek birçok merkezi olmayan uygulama için bir altyapı oluşturmaktır.

Gnosis, platforma herhangi bir tarafın erişimine izin vererek ve kamuoyunu sansürsüz bir kaynakta toplayarak, diğer sektörlerinden farklı olarak finans, devlet ve sigorta sektörlerindeki karar vericiler için uygulama olabilecek güvenilir bir tahmin aracı oluşturabileceğine inanmaktadır.

Gnosis yazılımı, her ikisinin işlemlerinin de güvenilir ve dağıtılmış olmasını sağlamaya yardımcı olan iki kripto para birimi kullanmaktadır. Bunlar, GNO ve OWL'dur. 

Gnosis’i kim kurdu?

Martin Koeppelmann ve Stefan George tarafından 2015'te kurulan Gnosis tahmin piyasası platformu, Ethereum odaklı inkübatör ConsenSys tarafından desteklenen ilk projelerden biriydi.

Gnosis’i kurmadan önce Stefan George, merkezi bir Bitcoin tahmin pazarı olan fairlay.com’u kurdu.

2017'de, GNO kripto para birimi için bir ICO düzenlenerek, arzının %4’ü satıldı ve 250.000 ETH (yaklaşık 12,5 milyon dolar) toplandı. Yapılan bu satış ise 15 dakikadan daha kısa bir sürede sonlandı.

2017 yılı içerisinde Gnosis, tahmin piyasası platformunun Olympia adlı test versiyonu piyasaya sürecekti. 2018 yılında ise proje, platformunun 1.0 sürümü olan Apollo’yu ve merkeziyetsiz bir borsa olan DutchX’i başlattı.

2018 yılının sonunda da cüzdan platformu olan Gnosis Safe’i piyasaya sürdü.

Gnosis nasıl çalışır?

Gnosis, vizyonunu gerçekleştirmek adına üç farklı platform kullanmaktadır.

1- Apollo: Kullanıcıların kendi jetonlarını (bilgi, teşvik veya fikirleri temsil eden jetonlar) oluşturabilecekleri bir tahmin piyasası platformu

2- DutchX: Kullanıcıların tokenlerini alıp satabilecekleri merkezi olmayan bir borsa

3- Gnosis Safe: Bir kripto para cüzdanı ve Ethereum uygulamalarıyla etkileşime giren bir tarayıcı.

Aynı zamanda Gnosis’in mimarisinde bu platformları bir araya getiren üç katman bulunmaktadır.

1- Çekirdek Katman: Platformun temeli, olayları, sonuç belirteçlerini, ödemeleri ve piyasa mekanizmalarını destekleyen akıllı sözleşmeleri içermektedir.

2- Hizmet Katmanı: Sohbet robotları, ödeme işlemcisi entegrasyonu ve sabit paralar gibi ek hizmetler sunmaktadır. Bu daha sonra işlem ücreti modelini de kontrol eder.

3- Uygulamalar Katmanı: Gnosis üzerine kurulu tahmin piyasası uygulamalarını içermektedir. Gnosis, tahmin pazarları için bazı uygulamalar oluştururken, bu katmanda erişilebilen uygulamaların çoğu, hizmetleri için kullanıcılardan ücret alabilen üçüncü taraflarca oluşturulur.

GNO tokenları nelerdir?

Gnosis'in para birimi GNO'dur. GNO, Gnosis ICO sırasında satılan Ethereum tabanlı bir tokendır. GNO’nun birincil kullanım durumu, stake yoluyla OWL tokenları oluşturmaktır.

Kullanıcılar, ödül kazanmak adına GNO coinlerini en fazla bir yıla kadar kilitleyebilmektedir.

GNO'nun toplam arzı 10 milyon token olarak sabitlenmiştir.

OWL nedir?

OWL tokenları, Gnosis tahmin piyasa platformunda ücret ödemek için kullanılmaktadır.

OWL jetonları ABD dolarıyla sabitlenmektedir. Böylelikle her bir OWL tokenı 1 dolar değerinde olur. Gnosis, sabit değerini korumak adına OWL dağılımlarını ayarlayacaktır.

Önemli noktalardan biri de kullanıcıların OWL yerine diğer Ethereum tokenleriyle ödeme yapabilmesidir.

OWL’de ödenmemiş olan tüm ücretler toplanarak, GNO için satılır ve yakılır. Önceden WIZ token olarak adlandırılan Gnosis, web sitelerinin yeniden tasarlanmasıyla birlikte OWL token olarak yeniden markalanrak piyasaya çıkarılmıştır.

OWl

GNO ve OWL’u değerli kılan nedir?

Hem GNO hem de OWL tokenları, merkeziyetsiz Gnosis ağının işleyişini kolaylaştırmak adına değer alır. Her ikisi tokenda farklı, tamamlayıcı şekillerde çalışmaktadır.

Öncelikle, kullanıcıların OWL tokenlarını (platformda ücret ödemek için gerekli olan) oluşturmak için GNO kripto para birimini stake etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, maksimum GNO jeton arzı 10 milyon GNO’da sabitlenmiştir. Bunun anlamı ise GNO tokenlarıyla Gnosis pazarlarına girmek isteyenler için değer taşıyabileceği anlamına gelmektedir.

Kullanıcılar, platform için oluşturulduğu ve GNO'yla birlikte çalıştığından dolayı OWL’de ücret ödemeye teşvik edilir. İkinci olarak, kullanılan her OWL tokenı için, stake sözleşmelerine kilitlenen GNO, yeni OWL üretecektir.

Ek olarak, OWL'un kullanılmaması durumunda yerleşik bir ceza uygulanmaktadır. Bunun nedeni ise Gnosis ücretlerinin %90’ından daha azı OWL ile ödenirse daha fazla OWL tokenı oluşturulacaktır.

GNO coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasasında yer alan verilere göre 1 GNO Coin 5,131.11 TL TL’den işlem görmektedir. GNO Coin fiyatı ise son 24 saatte  %2.30 değişim göstermiştir. GNO Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise 1,035,944 dolardır. Toplam piyasa değeri ise 645,044,756 dolar seviyelerindedir.

GNO Coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasasında yer alan verilere göre 1 GNO Coin 345.86 dolardan işlem görmektedir. 2022'nin Ocak ayından beri GNO Coin tüm zamanların en yüksek seviye rekorunu 1.088.87 dolarla kaydetmiştir. GNO Coin'in en düşük seviyesi ise 108.00 dolar olarak belirlenmiştir.

GNO Coin yorum ve geleceği 

Gnosis, tahmin piyasası uygulamaları için altyapı oluşturmaktadır. Aynı zamanda proje, şirket içinde geliştirilmiş bir Dutch Exchange, çoklu imza cüzdanı ve sağlam geliştirici araçları içermektedir. Ekip, kullanıcılara özelleştirilmiş bilgi aramalarında en iyi deneyimi sunarken Gnosis’i dünyanın en verimli tahmin aracı yapma misyonuna sahiptir.

Dengesiz bir token dağıtımı olsa bile, ekip hedeflerine ulaşıyor ve güncellemeler, aynı zamanda yeni işlevler çıkarmaya devam ediyor. Tahmin modellerinde makine öğrenimi ve kitle kaynak kullanımının büyümesi, Gnosis’in giderek daha değerli hale gelen bir pazara büyük ölçüde katkıda bulunma potansiyelini getiriyor. Fakat, son fiyat hareketi aksini gösteriyor.

Yatırımcılar, tahminler piyasasının sermaye ve veri bilimi piyasalarında önemli bir araç olacağına inanmaları halinde portföylerine GNO’yu eklemek isteyebilirler.

Gnosis, kullanıcıların belirli olayların sonuçları için ticaret yapmalarına izin vererek kripto para ekosistemine katkıda bulunur. Bunlar, belirli bir varlığın fiyatını tahmin etmekten seçimlerin sonucuna ilişkin bahislere kadar değişiklik gösterebilir.

Bundan dolayı, tahmin pazarlarıyla değişimi yönlendirmenin uzun vadeli değerine inanan kullanıcılar, platformu ve daha büyük misyonunu da desteklemek isteyebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal